7 rozdielov medzi dobrým a skvelým sexom

Ľudia často prirovnávajú sex k dobrému jedlu; aj keď to nie je to najlepšie čo ste v živote jedli, ale koniec koncov to aj tak nevyhodíte do koša. Pointa je taká, že samotný sex je vo väčšine prípadov dobrý, lebo ide o pôžitok. Ale sú drobnosti, vďaka ktorým budete mať sexuálny život oveľa pestrejší a hlavne kvalitnejší.

sex zdroj: Shutterstock.com

1. Chémia

Možno si poviete, že chémia nie je až taká dôležitá v posteli, ale patrí medzi najpodstatnejšie aspekty skvelého sexu. Musíte predsa pociťovať, že sa idete zblázniť o toho druhého, a proste ho musíte mať. Sex bez chémie je ako keby ste konzumovali jedlo bez pocitu hladu, len pretože viete, že to patrí medzi základne fyziologické potreby človeka.

2. Cíťte sa sebavedomo

Váš sexuálny zážitok bude „trápny“, keď sa tak sami nastavíte. Aj keď je to najintímnejší zážitok vo vašom živote, a môže sa stať hocikedy trapas, keďže kráčate na tenkom ľade, ale nenechajte aby vás zvláštne otázky v hlave ochudobnili o fantastický zážitok. Dajte do toho maximum, cíťte sa sebavedomo a oddajte sa pocitu.

3. Myslite aj na vášho partnera

Presne viete počas posteľných hrátok, kedy je váš partner sebec, a kedy sa stará aj o váš pôžitok. Ak sa naskytne situácia, že myslí len a len na seba, vaša nálada klesne na bod mrazu. Myslite na to aj v opačnom prípade. Ak ste ale obidvaja ohľaduplný, a chcete aby druhá strana bola taktiež uspokojená, tak máte zaručený skvelý sexuálny zážitok.

4. Predohra

Pre niektorých ľudí je dôležitejšia cesta ako samotný cieľ. Navyše, čím dlhšie trvá predohra, tým intenzívnejší budete mať orgazmus, za ktorý sa vám partner určite patrične odvďačí.

5. Objavujte nové veci

Možno hneď prvýkrát z novej skúsenosti nebude výborný sex, ale časom nájdete niečo, čo vás naozaj naštartuje, a z čoho zostanete paf. Opýtajte sa vášho partnera, či je niečo čo by ste mohli skúsiť spolu, alebo mu prezraďte vaše najtajnejšie želania. Uvidíte, aký neopakovateľný zážitok z toho môžete mať.

6. Len sex

Ide o tzv. zvierací sex, ktorý ste videlo vo filme a prežívali ste ho cez televíznu obrazovku. Druh sexu, kedy niekto vkročí do vášho bytu, zhodí vás na posteľ a vy sa len necháte unášať situáciou. Nerozmýšľate nad tým, len si ten moment naplno užijete.

7. Prirodzená komunikácia

Porozumieť potrebám druhej strany je veľmi dôležité, bez ohľadu na to, či ste sa práve stretli, alebo máte dlhoročný vzťah. Nehovoríme o komunikácii štýlom „teraz sa otoč, zdvihni nohu„ atď., ale o reči tela, ktorej musíte porozumieť aj bez slov, ak chcete mať vášnivý sex. Najlepší sex zažijete ak budete spontánni a prirodzení.

Prečítajte si aj: Čo sa deje s vašou vagínou keď nemáte dlhodobo sex?