Zborili sme najznámejšie mýty o masturbácii

Masturbácia je stále pomerne tabuizovanou témou, o ktorej sa hanbíme hovoriť. Pritom ide úplne normálnu vec a dokonca až prekvapivo veľmi zdravú. Môže byť jej odsudzovanie spôsobené všetkými dezinformáciami, ktoré o nej kolujú? Tu je osem z nich, vyvrátených.

Orgazmus Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Mýtus: Masturbujú iba singles

Fakt: Zadaní či nezadaní, pravda je, že masturbuje väčšina ľudí. Presnejšie 78 percent osôb nad 14 rokov. Masturbácia nie je len niečo, čo robíme, keď sme sami a potrebujeme uspokojiť prirodzenú potrebu. Naše sexuálne správanie je oveľa sofistikovanejšie, a je len dobré s ním experimentovať.


Prečítajte si aj:

10 dôvodov, prečo by ste mali masturbovať, aj keď ste vo vzťahu

2. Mýtus: Ak si to musíte robiť sami, vo vašom vzťahu určite niečo nefunguje

Fakt: Ak partner či partnerka vo vzťahu masturbuje, nemusí to nevyhnutne znamenať, že ste zlý milenec. Vlastne práve naopak, nejaký ten „čas len pre seba“ môže vzťahu dokonca prospievať. To, že spoznávate po sexuálnej stránke seba samých vám následne poslúži aj v partnerskom sexe a získate viac sebavedomia.

3. Mýtus: Masturbácia zníži šance na vyvrcholenie s vašim partnerom

Fakt: Vlastne práve naopak. Čím viac masturbujete, tým väčšia je vaša šanca na dosiahnutie orgazmus pri milovaní. Zasa platí to isté, vďaka masturbácii spoznáte svoje telo a zistíte, čo na vás po sexuálnej stránke platí. Navyše, budovanie vzťahu k vlastnej sexualite vám dodá aj viac chute do tej so svojim partnerom.

4. Mýtus: Ženy nemasturbujú toľko, koľko muži

Fakt: Chyba! Ak sa vám zdá, že ženy nemasturbujú tak často, ako muži, potom je to len tým, že o tom nehovoria. Pre ženu je masturbácia intímnejšou záležitosťou, ktorú si chcú nechať iba pre seba. Podľa Kinseyho inštitútu, zeoberajúceho sa ľudskou sexualitou, až polovica zo žien od 18 do 49 rokov potvrdila, že masturbuje aspoň raz za 90 dní. Toto číslo je rozhodne porovnateľné s mužskou časťou populácie.

5. Mýtus: Masturbácia je striktne sólo záležitosťou

Fakt: Áno, masturbácia sa dá definovať ako sexuálne samouspokojovanie, ale to ešte neznamená, že sa musíte zamknúť v spálni a robiť to sám. Veľmi zaujímavou sexuálnou skúsenosťou pre vás a vášho partnera je skúsiť tento „sólo akt“ ako duo. Dodá to vášmu vzťahu väčšiu intimitu, ak spolu budete zdieľať niečo, čo je pre vás tak osobné. Kinseyho inštitút má pre túto sexuálnu aktivitu v páre dokonca oficiálne pomenovanie - partnerská masturbácia.

6. Mýtus: masturbácia je sebecká

Fakt: Keby aj áno, čo je tak hrozné na tom byť čas od času aj trochu sebecký? Navyše, masturbácia nie je iba o vás. Zamerať sa na vlastné potešenie môže pomôcť vášmu vzťahu po sexuálnej, ale aj po iných stránkach. Môžete objaviť svoju sexuálnu identitu, svoje chute, môžete tento akt zdieľať s partnerom a ešte viac sa zblížiť. Masturbácia má od sebeckosti ďaleko. Nerobíte to len pre seba, ale aj pre svoju polovičku a váš vzťah.

7. Mýtus: Okrem toho zjavného, masturbácia nemá nijaký iný zmysel

Fakt: Vedeli ste, že mastrubácia zlepšuje spánok, zvyšuje sebavedomie, vylepšuje vašu mienku o vlastnom tele či uvoľňuje stres? A to je len začiatok - dokáže zmierniť menštruačné bolesti a s nimi aj všetky ostatné, ktoré vo svojom tele cítite. Skrátka odbúrava bolesť, redukuje zápaly a prospieva pokožke.

8. Mýtus: Ak nemáte radi masturbáciu, ste čudáci

Fakt: Napriek všetkým jej benefitom, masturbácia stále zostáva osobným rozhodnutím každého človeka. Možno ste to skúsili a nič vám to nehovorilo alebo proti nej skrátka máte nejaké výrady, čo je úplne v poriadku. Masturbácia pre niekoho môže byť skvelým a zmysly pohlcujúcim zážitkom, pre druhého ale nemusí. Ak sa jej ale bránite iba preto, že vám niekto povedal aká je „zlá“ a „nesprávna“, nechajte tento zoznam zborených mýtov, aby vás presvedčil o opaku.


Prečítajte si aj tento článok:

10 dôvodov, prečo by ste mali masturbovať, aj keď ste vo vzťahu

ANTONANNA

Článok ma veľmi presvedčivo a odborne uistil o správnosti a potrebe tejto veľmi príjemnej činnosti!Ďakujem VEDCOM ! Ich zmysluplná,úmorná,bádateľská činnosť v tejto státisíce ročnej otázke KONEČNE,KONEČNE,KONEČNE všetko vyriešila!!!

Culak Valerian

Svedectvo uzdravenia z masturbacie a homosexulity mi duchovnu pomoc poskytla Linka Valentin a OZ Rieky.Gmail.Valerian.Culak@Gmail.com

anjelik1678

Ja si myslim, ze to je uplne v pohode. My s manzelom mame doma kopu sexualnych hraciek a pouzivame ich osamote i spolu...ved na to su urcene ;)