Máte chuť na nejaký zdravší dezert? Tekvica je na jeho prípravu ako stvorená. Vyskúšajte tento tip priamo od slovenského šéfkuchára.
Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami | Zdroj:
súkr.archív
Potrebujeme:
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° C. Vložte tekvicu do vymasteného pekáča, prikryte alobalom a pečte do mäkka (asi 40 až 50 minút).
400 g olúpanej tekvice nakrájajte na kocky. Zohrejte smotanu a mlieko, pridajte upečenú a rozšľahanú tekvicu, aby vznikla hladká zmes. Pridajte vajcia, sladidlo a trochu povarte. Zohrievajte pomaly, pokiaľ teplota dosiahne 84 °C.
Namočte želatínu do studenej vody, aby zmäkla, potom ju sceďte a pridajte do pudingu. Dobre premiešajte, nakoniec nalejte do foriem a schlaďte v chladničke.
Podávajte s horúcimi malinami.
Pozrite si aj tento recept:
Tekvicové Butternut squash velouté