Zdravotné anomálie celebrít

Stretli ste sa už so zdravotnou anomáliou alebo nebodaj nejakou trpíte? Ovplyvnila zásadne váš život alebo ju beriete ako dar? Zdravotných anomálií je naozaj neuveriteľne veľa. Najčastejšie sú spôsobené genetickou mutáciou. A nevyhýbajú sa ani celebritám.

Halle Berry

Halle Berry má údajne jeden prst navyše. Táto anomália je veľmi vzácna. Voláme ju polydaktýlia. Ide o výsledok genetickej mutácie.

Kate Hudson

S rovnakou anomáliou sa narodila aj slávna Kate Hudson. Napriek tomu je tento stav pomerne vzácny, vyskytuje sa totiž u jedného z 500 narodených detí. Kate svojmu šiestemu prstu venuje rovnakú starostlivosť ako tým ostatným, lakuje si na ňom aj necht.

Megan Fox

Americkej herečke žiaden prst nechýba ale ani žiaden nemá navyše. To skôr jej palce na rukách vyzerajú tak akoby mali patriť práve na nohy. Sú malé, sploštené, so zakrpatenými nechtami. Táto herečka sa narodila s brachydaktýliou, dedičnou malformáciou, ktorá postihuje dĺžku prstov.

Ashton Kutcher

Herec je jedinečný tým, že má medzi prstami na nohách takzvané "plávacie" blany. Táto deformácia sa nazýva zase syndaktýlia. Dnes je možné ju upraviť operáciou, ale Kutcher je na svoje zrastené prsty hrdý.


Pozrite si tiež:

Tajné choroby celebrít