Tajné choroby celebrít

Mnoho celebrít sa pasuje a pasovalo s chorobami, o ktorých sme my ako verejnosť často ani nevedeli. Dozvedeli sme sa to až z médii. Prečo sa snažili svoju chorobu utajiť? Nevedeli sa s ňou vyrovnať? Ťažko ju prijímali, hanbili sa za ňu? To nik nevie. My sa však pozrieme na celebrity, ktoré svoje choroby uchovávali v tajnosti, ale nie nadlho.

Freddie Mercury

Hudobnému kráľovi diagnostikovali AIDS vo veľmi skorom štádiu. Svoje tajomstvo Mercury uchovával pred fanúšikmi i verejnosťou. Príčinou smrti Freddyho Mercuryho bol AIDS aj pneumónia. Chorobe podľahol ako 45-ročný v roku 1991.

Charlie Sheen

Tento 52-ročný herec, ktorý sa preslávil aj seriálom Dva a pol chlapa sa priznal v jednej zo show, že bol HIV pozitívny až 4 roky. Keď sa začali šíriť rôzne reči, ďalej svoju diagnózu už nemohol utajovať. HIV je vírus, ktorý je pôvodcom ochorenia AIDS. Spôsobuje deštrukciu imunitného systému napadnutého organizmu, tým že napáda a ničí pomocné T-lymfocyty (pamäťové bunky).

Robin Williams

Robinova samovražda bola vyvolaná ťažkými depresiami, ktorými trpel, a trápil sa s pomocou lekárov dlhé roky. Avšak jeho žena tvrdila, že k jeho smrti údajne prispela aj Parkinsonova choroba. Robin zomrel vo veku 63 rokov roku 2014.

Avril Lavigne

Speváčke bola diagnostikovaná lymská choroba (lymská borelióza). Avril zmohla na päť mesiacov. Keď sa z choroby dostala a bola mimo ohrozenia života, dokázala o svojej chorobe, ktorou trpela, rozprávať. Ide o ochorenie prenášané predovšetkým kliešťami. Infikované môžu byť rôzne orgány tela a ochorenie prebieha v rôznych štádiách, pretrvávajúcich i roky.


Pozrite si tiež:

Známe osobnosti a poruchy príjmu potravy