Najkrajšou ozdobou je úsmev

Nášmu vzhľadu často venujeme veľa pozornosti. Vsádzame na dokonalý make-up, šperky či precízne upravené vlasy. To najkrajšie na nás ale neraz býva najmä žiarivý úsmev.
biele zuby

Zdroj foto: Notino

Pomôžu profesionáli

Biele zuby si všimneme okamžite. Zažiaria a vyniknú na každej tvári. Problémom je, že mnohým dopriate neboli, a preto hľadajú spôsoby, ako si k nim dopomôcť. Farbu zubov ovplyvňuje životospráva, vek, tabak či niektoré nápoje ako čaj alebo káva. Bielenie zubov vykonávané na klinikách nepoškodzuje zuby a ďasná. Podobne ako iné zákroky má ale isté riziká, preto sa odporúča ešte dôkladne zhodnotiť zdravotný stav. Pred tým, ako na bielenie zubov pôjdete, odporúča sa vykonať dentálna hygiena.

Domáce bielenie zubov

Pýtate sa, ako vybieliť zuby lacnejšie? Bielenie zubov doma je obľúbené a možností je viacero. Treba mať ale na pamäti, že aj keď budú výsledky viditeľné a stav bude omnoho lepší ako predtým, nebude to ako od profesionála. Na začiatok môže pomôcť bieliaca zubná pasta či pasta s bieliacim účinkom. Dokáže odstrániť nežiaducu pigmentáciu a postará sa o zdravie ústnej dutiny. Odborníci aj bežní používatelia odporúčajú napríklad bieliace pasty od výrobcov Mediblanc alebo Swissdent.

Dôležité je ale pravidelné čistenie, odporúča sa aspoň dva razy denne. Taktiež nesmiete výsledky čakať po týždni, neraz je to aj otázka mesiacov. Podobne ako pasta na bielenie zubov fungujú aj gély, ktoré sa nechávajú nanesené dlhšie a výsledok je potom o niečo výraznejší. Okrem toho máte na výber aj najrôznejšie bieliace pásiky, zubné krémy či dokonca špeciálne púdre na bielenie zubov!

bielenie zubov

Zdroj foto: Notino

Sila prírody

Bieliace zubné pasty majú veľmi často prírodné zloženie. Prírodné bielenie zubov predstavuje nový trend v starostlivosti o zuby a rozhodne stojí zato ho vyskúšať.

Zaujímavou možnosťou je aj použiť kokosový olej na zuby. Mal by nielen bieliť, ale tiež pôsobiť antibakteriálne, chrániť pred kazom a odstraňovať aj nepríjemný zápach. Môžete si z neho urobiť zubnú pastu alebo vyskúšať populárny ústny výplach. Odporúča sa denne aspoň 15-20 minút, čo by sa niekomu mohlo zdať trochu nepraktické. Je to však zaujímavá prírodná alternatíva k chemickým prísadám.

Kokosový olej šetrne vyčistí zuby a bonusom budú aj zdravé ďasná a jazyk bez povlaku. Nebojte sa skúsiť doma niečo nové.