Expertka v starostlivosti o pleť z Yves Rocher: Po diagnostike pleti sú ženy prekvapené, čo všetko ich pleti chýba

Yves Rocher už 60 rokov prináša kvalitnú rastlinnú kozmetiku ohľaduplnú k prírode. Sú inovátormi vo výrobných procesoch a podporovateľmi prirodzenej ženskej krásy. Zákazníčkam ponúkajú komplexné poradenstvo - najnovšie formou diagnostiky pleti priamo na predajni. O tejto novinke, ale aj o odporúčaniach ohľadom starostlivosti o pleť, sme sa porozprávali s expertkou v starostlivosti o pleť Denisou Verneret.
Diagnostika pleti v Yves Rocher

Zdroj: Yves Rocher

V rámci služby Diagnostika pleti ponúkate ženám možnosť nechať si vo vašich predajniach Yves Rocher za pomoci prístrojovej diagnostiky zistiť typ pleti. Akú máte skúsenosť, vedia si ženy správne určiť ich typ pleti?

Máme skúsenosti, že väčšina žien tuší, aký má typ pleti. Ale keďže v tomto prípade ide o komplexnú diagnostiku (meriame 6 kritérií), ženy sú veľakrát prekvapené, čo všetko ich pleti chýba a že v skutočnosti majú iný typ pleti, ako si mysleli.

Ako prebieha diagnostika pleti u vás v predajni a čo všetko zisťuje?

Služba je zadarmo, prebieha na vybratných predajniach, nie je potrebné objednávať sa a za 5 minút máte k dispozícii výsledky. Zisťujeme textúru, hydratáciu, elasticitu, pigmentáciu, stav mazu a pórov.

Diagnostika pleti v Yves Rocher

Diagnostika pleti v predajniach Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Sú nejaké riziká pre našu pleť, ak budeme používať kozmetiku, ktorá nie je určená pre náš typ pleti?

Každá pleť je iná a potrebuje inú starostlivosť. Čo jednému typu pleti svedčí, by mohlo druhému uškodiť. Napríklad suchej pleti prospievajú hustejšie textúry obohatené o rastlinné oleje, ktoré pokožke dodávajú komfort v priebehu celého dňa. Naproti tomu, mastnú pleť by tieto textúry mohli zaťažovať a spôsobiť upchávanie pórov.

S akými problémami sa najčastejšie zákazníčky v predajniach obracajú na vás, kozmetické poradkyne?

Veľmi často sa na nás obracajú práve pri výbere krému (dennej starostlivosti), aby zvolili ten správny, ktorý im bude maximálne vyhovovať.


Vyskúšajte: Online test na diagnostiku pleti


Každá pleť sa prirodzene vyvíja a starne. Od čoho závisí tvorba vrások, kedy sa vrásky začínajú tvoriť a aké sú základné kozmetické "musthaves" v boji proti vráskam?

Pleť začína starnúť už okolo 25. roku života. Jej proces vývoja je dokončený a začínajú sa nám objavovať mimické vrásky. Nakoľko veľkým nepriateľom pleti je UVA žiarenie, ktoré je rovnako silné v priebehu celého roka, za akéhokoľvek počasia a spôsobuje až 80 % všetkých známok starnutia, zákazníčkam odporúčame dennú starostlivosť s ochranným faktorom. To je podľa nás určite "musthave" prevencie proti vráskam, ale aj pigmentovým škvrnám.

rastlinná kozmetika Yves Rocher

Zdroj: Yves Rocher

Častým problémom žien je aj mastná pleť, ktorá teda nemusí súvisieť iba s tínedžerským vekom. Ako sa starať o mastnú pleť?

Mastnú pleť je dôležité správne čistiť, dopriať jej zmatňujúce produkty, a tak predchádzať tvorbe nedokonalostí, vyrážok a upchávaniu pórov.

Mnoho žien má citlivú pleť. Sú nejaké zložky v kozmetických prípravkoch, na ktoré by si dámy s citlivou pleťou mali dať špeciálny pozor?

Určite by sa mali vyhýbať parfumovaným produktom. Parfumácia veľmi často vyvoláva zápalové reakcie. Kozmetika pre citlivú pleť by preto mala byť neparfumovaná.

Yves Rocher je rastlinná kozmetika, vo svojich produktoch využíva aj mnoho aktívnych rastlinných zložiek. Prečo by mali ženy preferovať rastlinnú kozmetiku?

Naša kozmetika má veľkú výhovu v tom, že všetky jej aktívne látky sú rastlinného pôvodu. To znamená, že syntetické látky sú nahradené látkami pochádzajúcimi z prírody. Pleť tieto látky omnoho lepšie prijíma, bez toho aby bola zaťažovaná.

predajňa Yves Rocher

Na predajniach Yves Rocher vám zadarmo poskytnú diagnostiku pleti a odporučia vhodnú starostlivosť | Zdroj: Yves Rocher

Mala by sa starostlivosť o pleť prispôsobovať aj aktuálnemu ročnému obdobiu? Momentálne máme jeseň, čoskoro zimu, čo by sme mali do našej bežnej dennej alebo nočnej starostlivosti pridať?

V zimnom období by sme určite nemali zabúdať na hydratáciu, ktorá sa omnoho rýchlejšie vytráca z pleti (striedame pobyt von v sychravom počasí s pobytom vo vykúrených miestnostiach). Je dobré siahnuť po hustejšich textúrach, pretože tie napomáhajú udržať vlahu v pokožke dlhší čas. Takisto odporúčam doplniť dennú a nočnú starostlivosť o sérum, ktoré používame ako podklad pod krém.

Niektoré dámy rady absolvujú rôzne detoxikácia a očistné kúry. Je možné detoxikovať aj našu pleť? Aké sú signály, že naša pleť potrebuje detox?

Pleť, ktorá potrebuje detoxikáciu, je mdlá, zašednutá, pôsobí unavene a bez energie. Tvoria sa kruhy pod očami a môžu vznikať aj prvé mimické vrásky. Takejto pleti by sme určite mali dopriať detox. No po detoxikačnej rade kozmetiky môžeme siahnuť aj v momente, kedy naša pleť takto nepôsobí. Väčšina z nás sa totiž pohybuje v znečistenom prostredí a dýcha znečistený vzduch, takže detoxikačná rada je vhodná takmer pre všetkých.


My sme si prístrojovú diagnostiku pleti vyskúšali na vlastnej koži, prečítajte si o tom viac:

Ako funguje prístrojová diagnostika pleti a čo pomôže pri prvých vráskach?