Táto vianočná výzva sa šíri Slovenskom! Vďaka dobrým ľudom potešili kamarátky minulý rok až 688 ľudí v domovoch dôchodcov

Krásnou myšlienkou potešili nič netušiacich starých ľudí, pre ktorých to bol možno jediný darček, ktorý si minulé Vianoce pod stromčekom našli. Aj v tomto roku pokračujú v iniciatíve a napĺňajú krabičku od topánok láskou.
vianočné darčeky pre seniorov v domovoch dôchodcov

Zdroj: Flickr.com

Iniciátorkou výzvy je Janka Galatová, ktorá založila facebookovú skupinu s názvom Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

Oslovila svojich známych, ktorí sa zapojili do zbierky darčekov pre osamelých seniorov v domovoch dôchodcov. Vďaka všetkým dobrým ľudom vyzbierali počas minulého roka takmer 700 krabíc a potešili tak nič netušiacich seniorov.

Pre niektorých z nich, bola krabica od topánok naplnená darčekmi, možno jediným vianočným darčekom, ktorý si pod stromčekom našli.

vianočné darčeky pre seniorov v domovoch dôchodcov

Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? | Zdroj: Facebook.com

Organizátorky si tento rok určili nový cieľ, vyzbierať aspoň 1000 krabičiek, no ich výzva nabrala také obrátky, o ktorých ani tajne nesnívali.

Dostávame od ľudí nespočetné množstvo spätnej väzby, ako sa pri plnení krabičiek samy naplnili láskou, a ako sa už teraz tešia, že niekomu vyčaria úsmev. Na úrovni jednotlivca je to možno malý skutok, ale čarovná sila jednej krabičky je neuveriteľná a sila všetkých krabičiek dokopy ani nehovorím,“ hovorí jedna z organizátoriek výzvy.

Tento rok sa výzva začala 2.11. a krabičky plné lásky sa zbierajú do 2.12. Aktuálne majú organizátorky vyzbieraných takmer 5000 krabíc!

Krabičky zbierajú kontaktné osoby a sú v rôznych regiónoch Slovenska. Ak sa chcete do tejto milej výzvy zapjojiť, celý zoznam kontaktných osôb nájdete na tomto odkaze.


Prečítajte si aj:

10 tipov na originálne vianočné darčeky pre starú mamu, starého otca, babku aj dedka

Vianoce v nemocnici? Týchto 10 originálnych fotiek vás dostane!