Vaša pečeň pri pití alkoholu dostáva zabrať! Posilnite ju prírodnou cestou

Ak je vaša pečeň dlhodobo zaťažovaná, začne postupne zlyhávať. Trpí nielen dlhodobým užívaním liekov, ale hlavne konzumáciou alkoholu. Vedeli ste, že každý Slovák požije v priemere 13 litrov alkoholu za rok?
Pestrec mariánsky

Zdroj: súkr.archív

Unikátna vlastnosť pečene

Pečeň je najväčším vnútorným orgánom ľudského tela a je nevyhnutná pre našu vitalitu a zdravie. Pomáha nám pri trávení potravy, zbavuje telo toxických látok a vstrebáva dôležité živiny.

Dokáže tiež uchovávať rôzne vitamíny a minerálne látky, regulovať zásoby tuku a dohliadať na produkciu a vylučovanie cholesterolu.

Unikátnou vlastnosťou pečene je jej schopnosť regenerácie poškodených buniek zdravými. Ak je však pečeň dlhodobo zaťažovaná, začne postupne zlyhávať.

Počiatočné príznaky problémov s pečeňou, ako sú únava, bolesť brucha, svrbenie a podráždenie pokožky, úbytok telesnej hmotnosti, nechutenstvo, opuchy nôh a pod., vôbec nemusíme pripisovať ochoreniam pečene.

Alkohol- nepriateľ pečene

V bežnom živote si poškodzovanie pečene často neuvedomujeme. Naša pečeň trpí nielen konzumáciou ťažkých jedál a pravidelným užívaním množstva liekov, ale hlavne konzumáciou alkoholu.

Poškodenie alkoholom je jednou z najčastejších príčin ochorenia pečene. Alkohol totiž v pečeni metabolizuje, pričom malé množstvo nezmeneného alkoholu sa vylučuje obličkami, pľúcami a kožou.

Väčšinou však poškodzujúce látky, napríklad alkohol, pôsobia menej silno, no dlhodobo. Pečeňové bunky odumierajú pomaly a postupne.

Ak svoje telo nepočúvame a ignorujeme príznaky problémov s pečeňou, resp. svoj stav neliečime, výsledkom môže byť trvalé poškodenie pečene, častým ochorením je pečeňová cirhóza.

Okrem alkoholu je vhodné dávať si pozor aj na ďalších nepriateľov pečene, ktorí môžu prispievať k jej nesprávnemu fungovaniu.

Sú nimi rôzne škodlivé látky obsiahnuté v každodenne konzumovaných potravinách, stres rôznej intenzity, chemikálie v kozmetike, či časté dlhodobé užívanie liekov a nesmieme zabúdať ani na hormonálnu antikoncepciu.

Pestrec mariánsky

Zdroj: Pixabay.com

Čas na očistu pečene prírodnou cestou

Doprajme si počas roka čas aj na prečistenie pečene. Okrem odľahčenia jedálnička a vypustenia niektorých potravín z našej stravy, ocení aj pomoc z prírody.

Pestrec alebo Ostropestrec mariánsky má liečivé účinky na našu ťažko skúšanú pečeň a mal by mať svoje miesto v našich domácich bylinných lekárničkách.

Obsahuje komplex antioxidantov – flavolignanov, známych pod spoločným názvom Silymarín, a tiež cenné nenasýtené mastné kyseliny.

Tie pomáhajú vstrebávať vitamíny a minerály a podporujú okrem iného aj správnu funkciu imunitného systému.

Tento „liečivý bodliak“ vám teda môže pomôcť s očistou vašej pečene, dôležité je však vedieť, ako ho správne užívať.

Pre lepší výsledok je drvený Pestrec mariánsky odporúčané užívať ako ucelenú kúru bez prerušenia.

Drvený plod Pestreca mariánskeho má vysoký obsah silymarínu a v jeho čisto prírodnom zložení nájdete iba 100% Silybum marianum.

Mimoriadne dôležitý je spôsob spracovania a kvalita balenia drveného plodu Ostropestreca. Je kľúčové, aby sa podrvené plody udržiavali v balení bez prístupu vzduchu, nakoľko ten spôsobuje ich znehodnocovanie – oxidáciu, a tým aj stratu priaznivých účinkov.

Výhodnejšie je preto balenie v šikovných vreckách, ktoré je možné opakovane vzduchotesne uzavrieť pomocou pásika „zip“ vo vrchnej časti.

V Pestreci mariánskom nájdete jedného z najsilnejších spojencov, akých príroda ponúka. Využite jeho silu! Prospejete tak svojmu zdraviu, kráse a nálade.


Ak ešte premýšľate, prečo sa do zmeny životného štýlu s pomocou Pestreca mariánskeho pustiť, prečítajte si všetko dôležité o jeho užívaní.