Ako zaspať do 120 sekúnd a za akýchkoľvek okolností? Vyskúšajte metódu bojových pilotov!

Iba po 6 týždňoch praxe dokázalo pomocou tejto štvorkrokovej metódy zaspať do menej ako dvoch minút až 96% pilotov.
ako zaspať do 120 sekúnd

Zdroj: Flickr.com

Pre väčšinu z nás nie je nedostatok spánku faktorom, ktorý ovplyvňuje extrémne dôležité rozhodnutia, často balansujúce medzi životom alebo smrťou.

Iste, môžeme urobiť zlé či chybné rozhodnutia spôsobené únavou z nedostatku spánku na dôležitom pracovnom stretnutí, to však nikoho nezabije.

Počas druhej svetovej vojny si americká armáda rýchlo uvedomila, že ak vojaci nespia, ich zlé rozhodnutia majú katasrofálne následky.

Armáda tak povolala námorného dôstojníka Buda Wintera, aby rozvinul a otestoval vedecky navrhnutú metódu „výučby“ spánku.

Ako píše portál Business Insider, Bud Winter bol predtým úspešným trénerom univerzitného futbalu, ktorý spolupracoval s profesorom psychológie na vytvorení techník, ktoré pomáhajú športovcom relaxovať a vynikať aj pod tlakom.

Relaxačný trik navrhnutý Winterom fungoval tak dobre, že už **po 6 týždňoch cvičenia dokázalo 96% pilotov zaspať do 120 sekúnd.

A to aj s rozptýlením, ako je streľba v pozadí, aj po vypití kávy, dokonca aj v sede!

Ak metóda fungovala na bojových pilotov, bude fungovať aj na vás, bez ohľadu na to, ako veľmi ste stresovaní.

Tu je návod, ako zaspať do 120 sekúnd:

1.Urobte si pohodlie

Samozrejme, ak ste vo svojej posteli, tento bod môžete preskočit. Ale ak ste napr. na cestách, dostaňte sa do najpohodlnejšej polohy, ktorá je možná.

Napríklad: Opierajte sa o operadlo sedadla, ak ste v aute, nájdite si najpohodlnejšiu stoličku v konferenčnej miestnosti, ak si zdriemnete v práci.

2.Uvoľnite si tvár

Tento bod je kľúčový! Na tvári máme 43 svalov a sú dôležitým faktorom toho, ako naše telo rozpoznáva, či máme stres.

Keď si úplne uvoľníte tvár, vyšlete do svojho tela fyziologický signál, že je všetko v poriadku a je bezpečné spať.

Zavrite oči a uvoľnite celú tvár: čelo, líca, jazyk a čeľusť. Keď to urobíte, všimnete si, že vaše dýchanie sa prirodzene začína prehlbovať a spomaľovať.

3.Uvoľnite napätie, začnite ramenami

Nechajte ich postupne oťažieť, a potom ich pustite úplne, akoby padali k nohám. Uvoľnite aj krk. Zhlboka sa nadýchnite a uvoľnite ho pomaly.

Uvoľnite aj zvyšné napätie (väčšina ľudí ukladá najväčšie napätie na pleciach, krku a v čeľusti). Rovnako postupujte aj rukami a nohami.

4.Vyčistite si myseľ na 10 sekúnd

Teraz, keď ste úplne uvoľnili svoje telo, je čas na uvoľnenie mysle a potlačenie vašich myšlienok.

Vyhnite sa akýmkoľvek myšlienkam týkajúcich sa pohybu.( Napr. ak musíte niečo vyzdvihnúť, niekoho zaviesť...)

V skutočnosti to vedie k nedobrovoľnému pohybu. Neuvedomujete si to, ale len premýšľanie o niečom spôsobuje v niektorých svaloch mikrokontrakcie.

Pamätajte, že 96% bojových pilotov dosiahlo úspech po šiestich týždňoch cvičenia!

Tieto týždne praxe môžu byť hodnotnou investíciou, pretože akonáhle techniku zvládnete, môžete si zaspať kdekoľvek, čo výrazne zvýši kvalitu vášho života.


Prečítajte si aj:

Nemôžete večer zaspať? Skúste dychové cvičenia!

Tieto potraviny vám pomôťu lepšie zaspať!