Aneta Parišková pred pár dňami priznala, že má Non-Hodgkinov lymfóm a podstupuje chemoterapiu. Tu je 6 nebezpečných príznakov, ktoré môžu podľa lekárky signalizovať rakovinu!

Obľúbená moderátorka sa však zákernej rakovine nepoddáva a odhodlane s ňou bojuje v bratislavskom Národnom onkologickom ústave.
Aneta Parišková rakovina

Zdroj: Instagram.com

Aneta Parišková bojuje s rakovinou

Aneta Parišková (46) zvádza v týchto dňoch zrejme svoj doteraz najťažší boj v živote, boj s chorobou. Moderátorka pred pár dňami priznala, že bojuje s rakovinou.

Keď som si volala záchranku, vôbec som netušila, že by mohlo ísť o rakovinu, ja som šla do nemocnice s tým, že mám určite niekde v cieve nejakú zrazeninu a bála som sa nejakej trombózy, nejakej embólie, ale že by som mala rakovinu, s tým som naozaj nerátala,“ priznala v relácii TV JOJ Aneta Parišková.

Krutá diagnóza, ktorú si moderátorka musela vypočuť, je Non-Hodgkinov lymfóm. Ide o najrozšírenejší druh zhubného nádoru lymfatického systému.

Aneta je mamou troch synov, Daniel (12), Nathan (7) a Gabriel (8), ktorí ju však vzhľadom na súčasnú pandémiu koronavírusu nemohli navštíviť v nemocnici, no spolu s jej manželom jej prišli zakývať a poslať bozk aspoň pod nemocničný balkón Národného onkologického ústavu.

Moderátorka spravodajstva hovorí otvorene o svojej diagnóze aj na sociálnych sieťach. Nedávno uverejnila tento záber, aj keď, ako sama napísala, vôbec nejde o peknú fotku.

Navretá cieva na krku, niekoľkotýždňové strašné svrbenie celého tela, tlak na hrudi a v hlave, pocit škrtenia a únava. To všetko som pripisovala len extrémnemu stresu, ktorý nám priniesli tieto čudné koronačasy. Nemala som horúčky, ani žiadne hrčky, či zvačšené uzliny, ten moj lymfóm si rýchlo a zákerne narástol za hrudnou kosťou“, napísala Aneta na svojom instagrame.

Aneta Parišková je už druhá známa tvár TV Joj, ktorej diagnostikovali rakovinu. V roku 2015 si krutú diagnózu vypočula ďalšia, teraz už bývalá moderátorka, Adriana Kmotríková (49).

Adriane Kmotríkovej po nádore na mozgu o dva roky neskôr diagnostikovali aj rakovinu žliaz maternice. Obe náročné choroby našťastie prekonala.

6 nebezpečných príznakov rakoviny podľa lekárky

  • Nefyziologické krvácania - ide krvácanie z miest, kde nie je dôvod na krv bez poranenia. Môže to byť napríklad krvácanie zo ženských orgánov mimo menštruáciu a mimo času ovulácie. Je potrebné konzultovať to s gynekológom. Krvácanie z konečníka či iných orgánov je tiež nebezpečné.

  • Všetky útvary, ktoré nemajú dôvod byť na našom tele - môžu to byť hrčky či znamienka vystupujúce nad kožu

  • Dlhodobý chrapot a kašeľ- tieto symptómy si jednoznačne vyžadujú vyšetrenie u lekára

  • Zmenené vlastnosti našej osobnosti - v oblasti pamäte, rovnováhy a pod.

  • Bolesti bez zjavných príčin, či zvýšená lámavosť kostí, alebo náhle krívanie


Prečítajte si aj:

Ako zistiť, či máte rakovinu?

7 rád, ako predísť rakovine!