Niťový lifting - dajte zbohom vráskam, ovisnutej tvári či dvojitej brade

Odhalenie tajomstva večnej mladosti a prirodzene krásneho vzhľadu bolo predmetom skúmania po stáročia. Skúšali sme rôzne tinktúry, výťažky z bylín či mastičky pre dosiahnutie vytúženého cieľa. Našťastie, moderná medicína našla odpoveď na všetky otázky ohľadom krásy a pretrvávajúcej mladosti. Procedúr na odstránenie dvojitej brady, ochabnutých kontúr tváre či vymazania vrások existuje viacero. No ak chcete naozaj efektívne riešenie bez použitia skalpela, niťový lifting je to pravé.
niťový lifting

Niťový lifting rieši problémy s poklesom kontúr tváre, čím sa dosiahne jej omladenie. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

Pleť a naša pokožka je odrazom veku, vitality a krásy. Každá z nás chce pôsobiť mladistvo, vitálne, zdravo, a zároveň prirodzene. Obavy zo zákrokov plastických chirurgov sú bežné, no dnes nám estetická medicína ponúka aj bezbolestné, rýchle a účinné spôsoby, ako sa popasovať s pribúdajúcimi rokmi. Jemné úpravy starnúcej kože totiž automaticky neznamenajú umelý a neprirodzený vzhľad. Pýtali sme sa preto odborníčky na estetickú medicínu, dermatovenerologičky MUDr. Alexandry Rozborilovej, PhD., aké sú možnosti dosiahnutia krásneho vzhľadu, o ktorom tak snívame.

Čo je niťový lifting a ako prebieha?

Niťový lifting, alebo ináč povedané omladenie tváre rieši problémy s poklesom kontúr tváre, pocitom ťažkej tváre s klesajúcimi alebo inak deformovanými črtami, pri tvorbe tzv. marionette lines (pokles ústnych kútikov), či tzv. syslích vačkov a dvojitej brady.

„Celá procedúra prebieha v lokálnom znecitlivení, kde sa pomocou špeciálnej kanyly zavedie pod kožu vstrebateľná niť so zúbkami, pomocou ktorej sa tkanivo vytiahne vyššie, pričom je možné upraviť poklesnuté črty tváre,“ vysvetľuje odborníčka MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.

Ako ďalej uvádza, po zákroku nezostanú žiadne jazvy ani stopy, pretože tieto špeciálne nite sa približne po šiestich mesiacoch vstrebú a zanechajú za sebou iba kolagénovú sieť. Tá vzniká tak, že lifting zabezpečí podkožnú kostru pri poklesnutí mäkkých tkanív a vstrebávaní tukových vrstiev. Tkanivá v okolí zákroku sú udržované na správnom mieste, kde sa aktivuje tvorba nového kolagénu, a tak nevznikajú ďalšie vrásky, čím je pokožka pružnejšia a hladšia. Línie tváre sú tak vyhladené, kvalita pleti je zlepšená a vypnutá.

Zákrok prebieha takmer bez bolesti vďaka lokálnemu znecitliveniu, avšak je potrebná určitá doba hojenia, s ktorou treba samozrejme počítať.

niťový lifting - neinvazívne omladenie tváre

Pri niťovom liftingu sa pomocou špeciálnej kanyly zavedie pod kožu vstrebateľná niť so zúbkami, vďaka ktorej sa tkanivo vytiahne vyššie. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

Ktoré partie sa dajú ošetrovať niťovým liftingom?

„Ideálne miesto pre ošetrenie liftingom je tvár, čiže čelo, okolie očí, líca, brada, nos, ale aj krk, prsia, tvarovanie bokov, a tiež pri obezite na rukách a brušku. Rovnako je vhodná aj na stehná či zadok, kedy pomôžeme naštartovať prirodzenú tvorbu kolagénu v spomínaných partiách bez použitia skalpela alebo výplňových materiálov,“ uvádza dermatovenerologička doktorka MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.

Dosiahneme tak kontinuálnu stimuláciu a efektívnu regeneráciu problémových partií, a to bez bolesti. Podporíme aj rast tkaniva na ošetrovanej oblasti, čím si vyčarujeme hladkú a zdravú pokožku, eliminujeme vrásky, a tak dosiahneme okamžitý liftingový efekt a zlepšenie kvality pleti.

Neinvazívne omladenie tváre pomocou niťového liftingu

Ideálne miesto pre ošetrenie liftingom je tvár. | Zdroj: Youtube.com / Esthetic

Aké sú výsledky niťového liftingu?

Táto procedúra trvá iba zhruba pol hodinu a jej efekt vydrží približne dva roky. Výsledok je viditeľný okamžite po absolvovaní zákroku, no časom po zahojení je ešte výraznejší. Procedúra teda nezanecháva po sebe žiadne stopy vo forme jaziev alebo iných známok zákroku.

„Dokonca, niťový lifting dokáže vyriešiť aj pokles nosnej špičky alebo vrodený pokles lícnych oblastí. Samozrejme, tento druh operácie nie je taký radikálny ako klasický lifting a jeho trvanlivosť je tiež kratšie, keďže bežný lifting tváre pôsobí približne štyri roky. Preto nie všetky typy poklesov na tvári riešime niťovým liftingom, hoci zlepšenie je vždy možné a existuje aj klientela, ktorá sa klasického liftingu obáva,“ hovorí doktorka MUDr. Alexandra Rozborilová, PhD.


Ľudí tiež zaujalo:

Najžiadanejšie a najčastejšie dermatologické zákroky

Botox odstráni vrásky na počkanie, ale reguluje aj nadmerné potenie. Ako je to možné?