Pozitívne správy 27. týždňa: Aneta Parišková opäť žiari v televízii, na Slovensku máme jedinečný zdravotnícky prístroj a Rusi dokončujú vakcínu proti koronavírusu

V tomto pravidelnom súhrne si môžete prečítať tri pozitívne správy nielen zo Slovenska, ale aj zo sveta, ktoré sa udiali počas uplynulého týždňa.
pozitivne spravy

Zdroj: súkr.archív

1. Nový špičkový angiograf s umelou inteligenciou máme ako prví v strednej Európe !

Moderná technológia umožňuje robiť zákroky za kratší čas, a tak pomáha viacerým pacientom s chorým srdcom. Nový angiograf začnú používať v bratislavskom Centre intervenčnej neurorádiológie a endovaskulárnej liečby (CINRE).

Viac sa dočítate v správe: Slovákom s chorým srdcom pomôže nový prístroj. Je prvým v strednej Európe!

2. Aneta Parišková, ktorej bol pred pár mesiacmi diagnostikovaný Non-Hodgkinov lymfóm, sa vracia späť na obrazovky!

Aneta Parišková, ktorá bojuje s rakovinou je späť v správach

Zdroj: Instagram.com

Moderátorka spravodajstva hovorí otvorene o svojej chorobe aj na sociálnych sieťach. Dôležité je ostať v psychickej pohode a nepoddať sa svojho ochoreniu. Práve preto sa vrátila opäť na obrazovky televízie. Prácu berie ako určitú formu psychoterapie.

Viac sa dočítate v správe: S rakovinou bojujúca Aneta Parišková sa vrátila na televízne obrazovky! Priznala, že prácu berie v náročnom období ako psychoterapiu

3. Rusi hlásia dobré správy! Testy ich novej vakcíny proti koronavírusu na dobrovoľníkoch boli úspešné

Rusko má pripravenú vakcínu proti koronavírusu SARS-CoV-2

Zdroj: Pexels.com

Rusi sa s vývojov vakcíny poponáhľali a majú na to pádny dôvod. Krajine patrí tretia priečka v zozname krajín najviac postihnutým koronavírusom. Klinické testy novej vakcíny by mali ukončiť v júli. Ruský mnister zdravotníctva oznámil, že krajina sa pripravuje na predaj týchto vakcín a ďalších príslušných zdravotníckych zásob na celosvetovej úrovni.

Viac sa dočítate v správe: Rusko dokončuje vakcínu proti koronavírusu, testy na vojakoch boli úspešné