Dámske plavky, ktoré pristanú vašej postave

Leto nám už zaklopalo na dvere a spolu s ním prišiel aj čas letných outfitov. Medzi letnými kúskami majú neodmysliteľné miesto dámske plavky. Či sa chystáte na dovolenku, opaľovať sa, alebo iba tak schladiť na najbližšie kúpalisko, aspoň jedny plavky by nemali chýbať ani vo vašej skrini. Dnes na trhu nájdeme hneď niekoľko kúskov - plavky s nízkym aj vysokým pásom, jednodielne aj celé plavky, bikiny či tankiny. Ako si teda vybrať tie pravé plavky, ktoré zalichotia vašej postave?
plavky 2020

slečna v plavkách | Zdroj: súkr.archív

Dámske plavky podľa štýlu

Dobre vyzerať môže v plavkách každá žena. A vôbec nezáleží na tom, či má štíhlu, plnoštíhlu postavu, alebo o niečo oblejšie krivky. Stačí si totiž vybrať vhodné dámske plavky, ktoré zvýraznia prednosti vašej postavy a schovajú nedostatky. Vo všeobecnosti platí niekoľko pravidiel, ktoré by žiadna žena pri výbere nemala opomenúť. Plavky vám musia skutočne veľkostne sedieť, nesmú sa teda zarezávať do kože ani visieť.

Väčší dekolt

Pokiaľ máte väčšie poprsie, siahnite po plavkách, ktoré majú pevný vrchný diel. Push up podprsenky vo vašom prípade nie sú vhodné. Najlepšie vám sadnú vrchné diely s kosticami.

Menší dekolt

Ženy s menšími prsiami majú viac možností - môžu siahnuť po vrchnom diele trojuholníkového strihu aj po push up podprsenke, ktorá dekolt zvýrazní. Pristanú vám dámske plavky rôznych vzorov, farieb aj strihov. Ideálne je vyskúšať viac kúskov a vybrať si taký, ktorý vám najlepšie sadne.

Jablková postava

Pokiaľ je problematickou partiou vaše vyčnievajúce brucho, ideálnou voľbou pre vás budú plavky s vysokým pásom, ktoré ho stiahnu. Plavky vám tiež opticky zužujú pás, vďaka čomu budete vyzerať štíhlejšie. Vyskúšať môžete aj nariasené celé plavky, ktoré zjemňujú krivky.

Rozmery presýpacích hodín

Niektoré ženy majú to šťastie, že sa môžu pýšit postavou presýpacích hodín. Tento typ postavy je vhodný pre rôzne plavky. Pre plavky s vysokým, nízkym pásom aj plavky jednodielne, ktoré majú atypické strihy.

Veľký zadok

Ak máte väčšie pozadie, budú pre vás vhodné plavky so širším spodným dielom z pevného materiálu, ktorý váš zadok dobre zakryje a spevní.

Dámske plavky podľa farby

Pri výbere plaviek nepozerajte len na strih, pozornosť venujte aj farbám. Tie by mali lichotiť vašej pokožke a nesúperiť o pozornosť s vašimi vlasmi. Ženám s tmavšou pokožkou pristanú svetlé aj tmavé odtiene. Siahnuť môžu aj po extravagatnejších farbách. Naopak, ženy so svetlou pokožkou by mali nosiť dámske plavky tmavších alebo menej výrazných farieb, ktoré ale nebudú s pokožkou splývať. Plavky teplých odtieňov  sú skvelou voľbou pre tmavovlásky a plavovlásky. Pre ženy s ryšavými alebo blond vlasmi sú zas vhodnejšie chladné farby - tmavozelené alebo modré odtiene.

Obľúbené značky, ktoré padnú každému

Ak hľadáte tie pravé plavky na leto, určite navštívte eshop Answear.sk. Ten je plný kúskov, ktoré určite učarujú aj vám. Zaujímavé plavky ponúka značka Calvin Klein. Plavky Calvin Klein sú vhodné najmä pre športové typy. Pokiaľ uprednostňujete skôr eleganciu, oslovia vás skôr dámske plavky Michael Kors, pre ktoré sú typické jednoduché vzory a pastelové aj prírodné odtiene.