Žena s alopéciou sa hanbila za svoju holú hlavu, s parochňou aj spávala. Po rokoch ju zložila a zažiarila! Pozrite sa, ako jej to pristane

Už v 15-tich rokoch začala tušiť, že niečo nebude v poriadku. Vypadalo jej obočie, neskôr aj mihalnice a veľké kusy vlasov. S diagnózou alopécia(plešivosť) sa zmierila až po rokoch.
žena s alopéciou sa po rokoch ukázala bez parochne

Zdroj: Instagram.com

Rozvoj alopécie urýchlil stres

25-ročnáJess Newmanová z Veľkej Británie prišla o vlasy už v sedemnástich rokoch dôsledku ochorenia zvaného alopécia. Roky na seba nedokázala ani pozrieť, keď na hlave nemala parochňu.

Po rokoch sa konečne zmierila so svojim vzhľadom, zložila parochňu a ukázala sa všetkým. Jess chce svojim príbehom a odvahou podporiť všetky dievčatá a ženy, ktoré sa potýkajú s rovnakým problémom.

Už v 15-tich rokoch začal tušiť, že niečo nebude v poriadku. Vypadalo jej obočie, a tak zašla s matkou k lekárovi. Lekár stratu ochlpenia odôvodnil začínajúcou pubertou a ďalej Jessin problém neriešil.

Zlom nastal až vo chvíli, keď Jess začali vypadávať vlasy, aj mihalnice. Diagnóza bola jasná- alopécia.

Celý proces vypadávania vlasov urýchlilo stretnutie s biologickým otcom po rokoch odlúčenia, ktorý rodinu opustil ešte v dobe, keď bola Jess malá.

Stres mal na rozvoj jej ochorenia veľký vplyv.

Vlasy mi vypadávali z hlavy v obrovských chumáčoch a počas pár dní už som mala kompletne holé miesta,“ povedala v rozhovore pre Daily Mail.

Od mala sa potýkala s nervozitou, bola väčší neurotik než ostatné deti a mala tiež úzkosti. To všetko rozvoj jej ochorenia urýchlilo.

V priebehu štúdia na strednej škole, nikto nevedel, že Jess nemá vlasy. Nosila kvalitné parochne a jej najväčšou nočnou morou bolo ukázať holú hlavu, prezradila v rozhovore pre Daily Mail.

Myslím si, že som sa tým stresovala až príliš. Znepokojovalo ma, že na moje ochorenie vlastne nie je žiadny liek a musím sa s tým len zmieriť, “ priznáva ďalej v rozhovore.

Byť plešatý už nie je tabu

K zmiereniu s ochorením došlo u Jess až po mnohých rokoch. Až teraz, v dvadsiatich piatich rokoch dokáže zložiť parochňu a ukázať sa na verejnosti s holou hlavou, hoci sa jej ľudia pýtajú na to, či je v poriadku a ako zvláda chemoterapiu.

Veľa ľudí si stále myslí, že ľudia s holou hlavou zrovna podstupujú liečbu rakoviny, keďže ochorenie alopécia nie je natoľko známe.

Tento rok počas karantény spôsobenej celosvetovou pandémiou COVID-19 dostala odvahu na to, aby sa ukázala úplne bez vlasov. Najprv pridala fotografiu bez parochne na sociálnu sieť a bola prekvapená, aká pozitívna vlna solidarity sa k nej dostala.

Pocítila veľkú úľavu a čoskoro zistila, že byť plešatý už nie je tabu. Teraz si dopisuje s dievčatami z celého sveta, ktoré majú rovnaké problémy, a je rada, že sa odhodlala na zverejnenie svojho príbehu.


Ďalsie zaujímavé životné príbehy:

Rakovinu jej diagnostikovali v 14-tich, teraz ako vedkyňa pomáha onkologickým pacientom po boku lekárky, ktorá ju liečila!

Žena opísala, ako jej prsné implantáty zničili zdravie. Bála sa o svoj život, v priebehu 10 rokov bojovala s viac ako 30 zdravotnými problémami!