Vedci náhodne objavili nový orgán v ľudskom tele, všetci ho máme na tomto mieste!

Pri skenovaní pacientov s rakovinou sa ukázalo, že všetkých 100 skenovaných ľudí malo rovnaké svetlé škvrny v oblasti hlavy. Nebola to teda anomália, bol to potenciálne úplne nový orgán ľudského tela.
novoobjavený orgán v ľudskom tele

zdroj: snapygoat.com

Najnovší orgán ľudského tela

Možno by ste ste si mysleli, že po stáročiach skúmania tiel už vedci objavili každý orgán, ktorý sa v ľudskom tele nachádza, ale mýlite sa. V skutočnosti sa zdá, že sa vedci objavujú stále.

Onkológovia z Holandského onkologického ústavu používali pri výskume pacientov s rakovinou nový druh skenovania.

Použili pozitrónovú emisnú tomografiu / počítačovú tomografiu so skenmi membránových antigénov špecifických pre prostatu , čo sa ukázalo ako efektívny spôsob sledovania šírenia rakoviny prostaty v tele.

Pred skenovaním sa pacientom vsrtrekuje rádioaktívna glukóza, ktorá jasne zvýrazní nádory u pacienta. Pri použití tohto skenu si však tím vedcov všimol nečakane rozsvietené dve oblasti v hlavách pacientov.

Pri ďalšom skenovaní zistili, že sa osvetľuje stále rovnaká oblasť. Ukázalo sa, že všetkých 100 skenovaných ľudí malo rovnaké svetlé škvrny. Nebola to teda anomália, bol to potenciálne úplne nový orgán ľudského tela.

Nový objav, popísaný v časopise Radiotherapy and Oncology, predstavuje sadu slinných žliaz - prevažne slizničných žliaz s viacerými odtokovými kanálikmi - umiestnených v zadnej časti nosohltanu.

"Doposiaľ sme vedeli, že jediné slinné alebo slizničné žľazy v nazofaryngu sú mikroskopicky malé a až 1000 je rovnomerne rozložených po celej sliznici. Predstavte si teda naše prekvapenie, keď sme ich našli, " vysvetlil autor štúdie a radiačný onkológ Wouter Vogel.

Tím vedcov si potvrdil svoje zistenia s kolegami v Amsterdame pomocou preskúmania tiel v márnici. Najnovší orgán ľudského tela teraz označil ako „tubariálne žľazy“ s odvolaním sa na ich umiestnenie.

Vedci predpokladajú, že žľazy môžu byť príčinou komplikácií u pacientov podstupujúcich ožarovanie, vrátane dysfágie (ťažkosti s prehĺtaním).

Ich objavenie by mohlo pomôcť onkológom vyhnúť sa tejto oblasti, aby sa predišlo potenciálnym komplikáciám.


Prečítajte si aj o ďalších vedeckých objavoch:

4 šálky kávy denne môžu zlepšiť výsledky u pacientov s rakovinou hrubého čreva, tvrdí nová štúdia vedcov

Vedci potvrdzujú: Naozaj máme druhý mozog, ktorý ovplyvňuje náš úsudok , náladu a zohráva úlohu aj pri depresiách!