Žriali oprávenene alebo nie? ja v tom mám už veľký zmätok

Príspevok v téme: Žriali oprávenene alebo nie? ja v tom mám už veľký zmätok
MichaelaSSS

Ahojte.
Môj vzťah trvá niečo cez pol roka.
Ide o to, že keď som priateľa nemala, chodila som na rôzne párty, diskotéky, užívala si slobodu s najlepšími priateľkami, vždy som žúrovala, zabávala sa, proste starala sa o seba a svoje potreby. Tiež som veľa času prežila so svojim najlepším kamarátom. Neopísateľne krásne časy.
Teraz keď mám priateľa, nerobím nič z toho čo som vymenovala. Na začiatku vzťahu som si však vyšla pár krát s priateľkami na disko. Ale potom boli veľké hádky. Priateľ mi vždy vyčítal, že kto vie, čo som tam robila, s kým som bola a že isto som bola so svojim naj.kamošom. S nim som však už všetky kontakty prerušila práve kôli priateľovi. Chýba mi ale priateľ je pre mňa dôležitejší.
Bol pokoj. Ja som sa nikam nesnažila chodiť. Vôbec nikam.
Teraz nastala situácia, kedy by som si opäť vyrazila s priateľkami, konečne sa porozprávať, ktorá má čo nové a ukončiť to kvalitnou diskotékou.Proste zaspomínať na staré časy.
Medzi mnou a priateľom je inak 5ročný rozdiel.
Keď som mu to včera oznámila, že v piatok sa niekam chystám... vojna ako hrom. Vyčítal mi, že zas myslím len na seba, že som egoista, že vôbec sme nemuseli budovať taký vzťah, že isto sa tam niečo stane a že niekto mu to povie, že sa to nedozvie isto odo mňa. Hovorím mu že ho milujem že chcem len jeho že mi na ňom a na nás záleží aj tak nič. On mi neverí. Vôbec. Sám mi to povedal. No ja teraz neviem, či žiarli oprávnene alebo len robí zbytočné scény. Chápem, že sa o mňa bojí a snažím sa ho rešpektovať ale kde je štipka rešpektu voči mne? on vôbec nerešpektuje moje potreby?
Neviem čo mám robiť. Ono je vždy taká vojna keď mám ísť kdesi von. Neustále! nakoniec potom von nejdem alebo keď aj pôjdem tak asi 3dni v kuse sa na tom hádame a potom po čase mi to ešte aj vyhodí na oči že aký som egoista.
A inak povedala som mu, že v piatok teraz potom nikam nejdem. Že nejaká diskotéka mi za to nestojí aby som ničila náš vzťah.
Ale v skutočnosti ma to nenormálne ubíja. Strašne dlho som nebola medzi ľuďmi von.
A ak vás napadlo, že by sme mohli ísť na disko a všeobecne sa zabaviť medzi ľudí spolu, nejde to. Vždy má nočnú alebo niečo proste nepasuje aby sme sa spolu zladili vtedy, ak chceme.
Preto od vás prosím triezvy a nezainteresovaný pohľad na to, čo si o tom myslíte. Som ja ten hrozný egoista nemysliac na neho alebo on to preháňa?
ĎAKUJEM

anandang

MichaelaSSS, úplne súhlasím s kafik... ak nepomôže rozhovor ani presadenie si tvojej vôle proti priateľovej, tak neviem neviem... a súhlasím aj s leerkou, tiež som sa kvôli vzťahu dobrovoľne vykašľala na kamošov a potom som na chvíľu ostala úplne sama...

mojatvoja

povedz mu nech si aj on ide na diskoteku zatancovat a zasuchat s inymi...
...a tak to bude fifty fifty, budete si kvit a bude klud...

Jajka11892

Dupni si a sprav si po svojom. Nemôže ťa dražať ako vo väzení. Každý predsa máme právo stretávať sa s priatelmi. Síce mám len 17 ale vždy sa riadim pravidlom najlepšia obrana je útok. Ešte som nemala síce takýto problém vo vzťahu ale z rodčmi ho zažívam každý piatok je to síce odlišné ale skúsn na neho metódu otázkami "zakazujem ti ja ísť na pivo s kamaratmí? zakazujem ti ja ísť von?" moja sestra to takto skusila s priatelom a nakoniec si vzťah ujasnili. Ja to skúšam na rodičov spôsobom "vy ste nechodili na diskotéky ked ste boli mladí?" a vždy to zaberie.. Tak držím palce vo vzťahu

MichaelaSSS

jajka001_
nema problém s tým ak idem von s kamoškami ale nie na disko.A pisala som, že nemám tiež problém vziať ho na disko ale keď ono to nikdy tak nevyjde. Proste vždy má nočnú, alebo práve vtedy si chceme spraviť pekný večer. To je také...A jasné, že by som žiarlila ale v norme, sama som mu povedala, že vie čo chce a čo robí, takže ...čo sa nevery týka myslím, že by sme v tom mali mať jasno.

A ďakujem za názory, tak to spravím. Či bude hádka alebo nebude na disko pôjdem. Je mi to troška ľúto ale...:( inak to nepôjde. Máte pravdu.No ale neviem či sa budem vedieť zabaviť ked budem vedieť že on je niekde, v práci alebo doma namosúrený.

cucinka

orobny ziarlivec alebo ma prehnane majetnicke sklony. mne osobne by taky clovek v ziadnom pripade nevyhovoval. to je horor.

leeerka

necitala som ten prispevok cely,asi iba polovicu, ale napisem ti jednu vec a tou sa aj riad!!!! nezabudaj kvoli priatelovi na kamaratky a najlepsieho kamarata, lebo nechcem malovat certa na stenu, ale moze sa stat, ze sa rozidete a ty zistis, ze sa nemas s kym porozpravat, s kym ist von, ze uz o teba nemaju zaujem, lebo si sa im kvoli nemu vyhybala a nadviazat stare kamaratstva je potom velmi tazke . ver mi, ja viem co hovorim, aj ked u mna sa tie kamaratstva az tak nepretrhli, ale trvalo neaky cas, kym sa to dalo s ostatnymi do poriadku .... lebo som bola taka hlupa, ze som chcela byt stale len s nim a na ostatnych som kaslala ...

nevera ?

Žiaľ je to tak . Všetci žiarlime. Dobrú ženu si treba chrániť ! Ale nemožno ju obmedzovať !!!! Ona z lásky k Vám by sa mala prispôsobiť do zdravej miery.
Veď aj ona je žiarlivá !!, ženy treba chrániť a strážiť pre zlým. Zadatá žena si musí uvedomiť či to s nim mysli vážne !
Takže všetko s mierou a láskou sa dohodnúť a vysvetliť si to !

kafe

Preháňa to.
Za normálne by som považovala, keby si TY obmedzila diskotéky dajme tomu na polovicu. Ale úplne prestať s niečim len kvôli partnerovi? Čo keď sa mu nebudú páčiť tvoje názory, to si budeš pýtať od neho povolenie, či môžeš povedať to alebo hento? Alebo budeš mlčať, aby ON bol spokojný?

Človeka nezmeníš. Skúsila si zmeniť SEBA a ubíja ťa to. Lebo to nie si ty. Ak budeš potláčať svoje potreby (to aká si - si spoločenská) budeš nešťastná. Ak ťa partner nevie rešpektovať a ani dôverovať, tak stojí za starú belu.

jajka001_

a ma problem aj ked chces ist len niekam von s kamoskami,nie na discu?
na tu disku nemozes vziat aj jeho?
vezmi si to z jeho strany keby isiel von s kamosmi na disku, neziarlila by si?

0vecka

2 kajka suhlas... si myslim ze by sa mal kazdy trosku prispobit len mi to pride ze sa holka prisposobuje az moc...