KVASINKOVE OCHORENIE

zdenka

caute este raz ta firma ma pobocku aj v Bratislave ul.Saratovska 26 841 02 Bratislava tel.02-533018-19 idem si to aj ja objednat doteraz mi to nosila z Ciech sestra tak dufam ze sa to bude dat aj u nas! Caute.

zdenka

ahojte ja mam tieto problemy tiež par rokov a vyskusala som klasicku liecbu od canestenu entizolu niekolko krat a vzdy sa ma to vratilo hlavne v strese!minuly rok som objavila na cete diskusiu na nas problem kde mi jedna pani poradila vyrobky od firmy:ADRESA- Cosmetic Karl Hadek International s.r.o CZ-400 07 Usti nad Labem. ORIGINAL ATOK konkretne vyrobky na intimnu hygienu: ALBISAN 365 a umyvaci olej pre zenu INTIMA a maju aj pre muza.velmi mi to pomohlo aj testy su v poriadku.odporucam aj protikvasinkovu dietu.drzim vam palce caute.

didi

ja sa s tym borim uz 23 rokov. plesne mavam tak 2-3 krat do roka. treba dodrzat niekolko zasad:umyvat sa len detskym bielym mydlom, zehlit si spodne pradlo - iba bavlnene, vyhybat sa bazenom, aj termalnym vodam, okrem sirovej vody /piestany/ /nemat po kupani sa pomer/, kupat sa iba v mori - lieci aj plesne, iba sa sprchovat, nie kupat vo vani, po antibiotikach nemat pomer asi 2 tyzdne - este sa vyplavuju z tela, pripadne uzivat s nimi aj entizol - dalsi liek, ale treba ho uzivat trochu dlhsie, ako anitbiotika. pri poslednej liecbe som zacala brat sama probioticke tablety, ale gynekologicka mi povedala, vraj aby som sa s tym netrapila a predpisala mi vaginalne tablety. ked som sa jej pytala, ci by som sa s probiotikami vyliecila, povedala, ze ano, ale nemam to overene. po kazdej plesni vyhodim vsetko spodne pradlo, pancusky, niekedy aj nohavice, lebo sa mi stalo, ze aj napriek opraniu a ozehleniu, som plesen dostala znovu, najma, ak boli tesne.

lusila

ahojte,trpím uz asi chronickou kandidózou, lebo moje problémy čo sa týkajú Candidy sa pravidelne opakujú, prosím poraďte ako by sa mal liečiť môj partner, aby som sa po liečbe nenakazila znova? Stačí ak bude používať masť candibene, existujú nejaké lieky, voľne dostupné v lekárni?

Ivka 1

Kvasinkové ochorenie alebo kandidóza
Candida albigans je kvasinka,ktorá žije v našom čreve od narodenia.Telo si za normálneho stavu kontroluje v akom množstve sa vyskytuje.
Problém nastane jej premnožením. Môžu to
spôsobiť antibiotika,ktoré zničia vaginálnu mikroflóru.Môžu to spôsobovať aj parfémované mydlá alebo sprchové gély. Tie narušia kyslé prostredie v pošve. To nás chráni pred nepria-
znivými vplyvmi. Nosenie bielizne z umelých tkanív tiež nie je vhodné.Priznakmi kandidózy
sú: bolesť pri pohlavnom styku,močení, svrbenie,hustý biely niekedy až hrudkovitý výtok.
Čo teda s kandidózou či už akútnou alebo
chronickou ? Lieči sa modernými antimykotikami,či už na vkladanie do pošvy alebo užívanými ústne v tabletkovej forme. Liečiť by sa mal aj
partner. Inak sa už vyliečená pacientka nakazí znovu. Jedným z nápomocných riešení je aj protikvasinková diéta. Vyradiť z jedálného lístka sladkosti,výrobky z bielej múky,lúpanú
ryžu,sladké malinovky. Obmedziť kávu.
Zaradiť by sme mali vo zvýšenej miere jogurty s probiotickou kultúrou / čím menšia trvanlivosť jogurtu,tým väčšia pravdepodobnosť živých probiotických kultúr/,výrobky z celozrnnej múky,
bylinné nesladené čaje. Účinné je aj zvýšené konzumovnie čerstvej cibule a cesnaku.
Okrem klasických medikamentov existuje aj celý rad produktov na prírodnej báze,ktoré obnovia mikroflóru v pošve a eliminujú aj nepriaznivé účinky chemicky vyrábaných antimykotík.