pomozte mi prosim

Príspevok v téme: pomozte mi prosim
frenky-.,-.,

Ahoj. Mam jeden problem a som z toho zufala. Mam priatela, on ma 34, ja 22. On pracuje a ja studujem na vyske. 2 roky sme spolu a planujeme kopu planov do buducna, svadba, deti atd. Da sa povedat ze je to ako z rozpravky, velmi sa lubim, ale hlavnu rolu v tom hra jeho praca a posledne tyzdne sme dost na noze, pretoze sme 2 mesiace dozadu boli spolu kazdý 2 den (bejvavalo) treza je to ine, urobil si skolu a ma vyssie postavenie preto tieto posledné 2 mesiace chodi stale do roboty, aj ked sa dohodneme ze pride za mnou stale len praca a praca a praca :( Ja ho chapem, ale musi aj mna niekto pochopit, hovorí ze aj jemu je to luto ze sme spolu neboli 1 cely mesiac, nieco hrozne pre mna :( Volame spolu dost cato aj 10x na den, aj vecer celé hodiny, ale kazdy den sa hadame, poviem mu ci chce mat vztah cez telefon, nikdy to tak nebolo ale myslim si ze je mu prednejsia praca ako ja :( a neviem co si mam o tom mysliet, inu nemá, to vie na 100%, verim mu aj on veri mne ale strasne sa trapim od marca to takto ide hadky na kazdodennom poriadku... :( az je mi do placu, ze nemozem byt s nim, ja to akceptujem ze chodi do prace lenze ja chcem byt s nim :( strasne mi chyba, to iste hovori aj on mne, ale dnes pretiekla posledna kvapka. Niekedy v polovici marca to zacalo ked si dokoncil skolu, tak zacal chodit po nejakych skoleniach do BA kazdy tyzden tam bol a somnou nic, volal 10x na den aj vecer ale to nieje nic oproti tomu ked sme spolu a dnes to medzi nami prasklo, velmi sme sa pohadali cez skype, vynadala som mu a povedala som mozno aj to co som nemala :( Dala som mu otázku, bud robota alebo ja. A som strasne zvedava co povie kedze ma az privelmi dobry flek ale ked ma lubi,comu verim tak by nemal problem na nu odpovedat a velmi sa bojim ze sa sklamem ked mi vecer zavola, aj ked ho velmi dobre poznam.. chce sa mi tak strasne plakat, nechcem sa s nim rozist chcem byt s nim, ja viem ze sa to neda kazdy den ja tiez mam vela toho aj do prace aj skoly + doma lebo rodicia su odcestovani :( Neviem co mam robit skutocne som na tom velmi zle, cakam ma dlhy a tazky tyzden, neviem ci ho zvladnem :( pomozte mi, prosim len nepiste ze ho mam nechat lebo ja to nedokazem urobit :´( ja mu verim ze to nechce skoncit atd atd ale mam pochybnosti :( :(( Prosim napiste svoje nazory a nieco podobne, ja sa nemam ani komu vyrozpravat, kamosi po dovolenkach a ja sa musim trapit :( je to asi najtazsie obdobie :( je mi na nic :((

Manhattan

Ja si taktiez myslim,ze kompromisy sa vzdy daju najst.Ale hlavne sa netreba vzdavat,Vzdas sa teraz a ked pridu skutocne neriesitelne problemy,tak sa zblaznis.Ved sa predsa lubite a to je hlavne...

frenky-.,-.,

ja viem ze sme sa mohli stretnut ale nedalo sa lebo vzdy cestuje.. ale asi mate pravdu, zvykla som si a teraz prislo toto ked si urobil skolu. Dakujem vám za rady, ste zlate :) aspon trosku sa mi ulavilo.

Simona_Dul

A ešte som zabudla, najdôležitejšia vo vzťahu je komunikácia. Mali by ste sa porozprávať o všetkom, každý nech veci pomenuje svojimi slovami a prídete ku kompromisu. Možno si uvedomí, že ste spolu menej a bude snažiť ubrať trocha z práce.

Manhattan

No,zober si to z tej strany,ze aspon budete v buducnosti dobre financne zabezpeceny:-)ale nie srndujem,urcite to nie je lahke ani pre neho,ale na tvojom meste by som sa s nim porozpravala o tom,ci by nemohol kvoli te´be trosku v praci zmiernit tempo.vysvetli mu,ze ti je fakt luto,ze ste v poslednej dobe malo spolu,a myslim si,ze ked sa takto uprimne porozpravate,nejake ulavy snad nastanu.ved aj jemu na tebe zalezi.ja mam tiez dva roky priatela,tak viem o com hovorim,drz sa :-)

Simona_Dul

A ak obaja máte auto- nie je predsa problém stretnúť sa čo i len na dve hodiny ak máte čas. Ked ti volal, že nemôže prísť, možno tým len chcel, či neprídeš ty za ním. Vysokoškoláci majú teraz len skúšky, vieš si rozplánovať čas tak, aby sa tam zmestil aj on..

Simona_Dul

Pozri, ak máte spolu plány a cítiš, veríš, že to s tebou myslí vážne, že ťa ľúbi, tak to vydrž. Chce zarobiť veľa peňazí, čo je pochopiteľné keďže ty študuješ a máte tie spomínané plány. On ti ich splniť tým, že bude pracovať, zarábať a za 5 rokov si poviete - stálo to za to. Viem, láska na diaľku nie je najúžasnejšia vec. Poznám to veľmi dobre, možno aj lepšie než ty, lebo o svojho drahého sa nemusíš aspoň obávať.
A okrem toho, dnes je nehorázne ťažké nájsť si prácu a nie to si ju udržať ešte takú dobrú ako má on.
Neber ma v zlom, ale myslím, že si trošku sebecká. Zvykla si si na to, že ste boli spolu stále...ale láska je práve o tom, že prežije v dobrom aj v zlom. A ak vieš, že mu na tebe naozaj záleží, nerob mu také veci- bud ja alebo práca. Ver, že on to má možno ťažšie.

frenky-.,-.,

80km sme od seba alebo vzdialenost vobec nei problem, ved niekedy ako som napisala chodieval kazdy 2 den alebo ja, obidvaja mame auto, neni problem lenze problem je v jeho praci a ja to uz dalej nemozem vydrzat proste slubim vsetko dohodnut a pride taky uder.... ako dneska mal prist vecer o 6, a uz vola ze musi ist do Ziliny ani neviem na kolko lebo som mu zlozila :( pocas 2 mesiacov sme sa videli len raz preco? pre robotu. ianc sme boli spolu vzdy, problen neje v nicom tak isto sa sprava ako pred rokom, uplne dokonaly partner az na tu pracu :(

Simona_Dul

Môžeš popísať bližšie niektoré veci? Napríklad, kedy sa stretávate a na ako dlho a ako ďaleko od seba bývate.
Osobne si myslím, že ked sa milujete je blbosť rozísť sa kvôli tomuto.

frenky-.,-.,

Teraz uz na skolenia nechodi, teraz pracuje a kedze ma vyssiu hodnost tak je to horsie ako dakedy, milujem ho, viem ze on mna takisto ale nevim co si mam mysliet :((

Simona_Dul

To, že kvôli práci nie ste spolu, je dočasné? Myslím, či sú to školenia, ktoré raz skončia alebo natrvalo pracuje tam kde pracuje.