Podráždený konečník, krvácanie

Príspevok v téme: Podráždený konečník, krvácanie
mato151

Dobrý deň,
moj problem sa zacal asi 4 dni dozadu. Uz tyzden beriem antibiotika Ciprox kvoli zapalu prínosnych dutín. V nedelu som zacal pocitovat podrazdeny konecnik pri vykonavani potreby, nasledujuci den uz bola bolest silnejsia aj dokoncenie potreby nebolo velmi prijemne. V utorok ma na kontrole u ORL doktorky ubezpecili,ze je to sposobene antibiotikami a mozem tam mat pliesen alebo nieco podobne co ma drazdi. Vraj mam zacat prijmat probioticke potraviny ( jogurty, acidofilne mlieko...) a mozno aj nejake tabletove probiotika a problem by mal ustupit. Ale dnes ( streda ) som po potrebe na toaletnom papieri našiel nie malé množstvo krvi ( na stolici nie ) , dost ma to znepokojilo. Uz sa citim trapne stale liezt za obvodnym. Nestretli ste sa s tym niekto resp. viete ako sa to vyriesi? lebo fakt neviem ci to vyriesia len probiotika. Nie je to nic prijemne a pocitujem to aj bezne pocas dna to drazdenie, zvlast pri sedeni.
Vdaka za reakcie.

Mirandula

Žiadne mrle. Skoro určite máš mykózu z užívania antibiotík. Máš tým zanesené črevá. Kúp si Canesten krém a natri si konečník. Tiež si kúp nejaké celkové antimykotikum na prehltnutie, aby ti to prešlo celým tráviacim traktom a je to o.k.

mato151

no uz som zacal trochu obohacovat stravu ( jablká,jogurty,acidofilne mlieka,celozrnne chlebicky..) ... stolica sa mierne upravila, drazdenie pretrvava a svrbenie pocas dna ... ale krv uz dnes nebola :)
..na vnutornej strane konecnika som si nasiel nejake biele flaky alebo neviem ako to popisat... neviem ci to bude ta pliesen, ktoru spominala krčiarka, alebo to je normalne... kazdopadne vdaka za reakcie, verim,ze sa to da do poriadku :)

janab

Hemoroidy keby si mal, tak tam je značné množstvo krvi. Máš len podráždený konečník a treba prijímať takú stravu, ab y si nemal tvrdú stolicu (cereálie, strukoviny,ovocie, zelenina) a dá sa to do poriadku. Jasné, že treba zvýšenú hygienu, po každej veľkej potrebe umyť konečník a dobre vysušiť. Môžeš trošku natrieť aj s nejakým denným krémom. Sliznica hrubého čreva je veľmi krehká a aj pri zápche sa stáva, že črevo sa podráždí a vlásočnice krvácajú.

bazalka

Podľa mňa to nie sú hemoroidy. Asi to máš fakt podráždené z tých antibiotík. Normálne po potrebe si natri konečník.