Nejasnosti v kvasinkovej diete

Príspevok v téme: Nejasnosti v kvasinkovej diete
l_O_l

Dobry den.najprv by som zacal tym ze mam biely povlak na jazyku a nevonia mi pekne z ust.Docital som sa ze to jen a 98% kvasinkove ochorenie tak som si zistil co mozem a nemozem jest.najprv som nejedol len sladke efekt bol ten ze som schudol kilo no biely povlak ostal tak potom som zacal teda naozaj dietovat drzal som dietu 2 tyzdne schudol som kilo a ziadnu zmenu som nepocitil.vysledok toho vsetkeho bol ze som schduol 2 kila (co mne velmi netreba) a nic viac.preto by ma zaujimalo co mozem jest lebo po dlhej dobe som si prezrel diety a zistil som,ze udajne mozem jest aj syry tvarohy dokonca aj mlieko a nemozem jest bravcove maso.moja dieta pozostavala zo sardiniek,sunky,vajec,celozrnne pecivo,probiotika biopron9 natural ryza ovocie(pomarance,jablka) a zelenina vsetko okrem zemiakov a kukurice.Rad by som vedel ci mozem jest aj zemiaky,mlieko,tvaroh,syry pretoze nasiel som www stranky ktore sa vzajomne vylucuju v tomto smere.Dakujem za odpovede

kika155

trala urcite. vytoky su hlavne problem kvasiniek, vsetko je to o strave. nejakymi liekmi a capikmi sa nic neriesi. len sa potlacaju symptomy. ja to na sebe vidim, ze podla toho co jem, ma bud vytok trapi alebo nie.

trala

dobrý deň ja by som sa chcela opýtať, mňa dlhodobo trápi candida, ale je to skôr gynekologicky problém mám výtok...tak som sa chcela opýtať, že či aj tu pomôže protikvasinková dieta

csc

dobry den.citam mnoho stranok na internete s tymto problemom a pozeram ze nie som sam.tiez ma zrejme trapia kvasinky.mam biely povlak na jazyku tak cudne mi zapacha z ust.posledne 2 tyzdne som dokonca zacal chudnut,schudol som 3kila a to sa v podstate stravujem ako predtym.moze to byt kvoli kandidoze alebo je to nieco ine?

RNG

Nuz ja som to asi nemal velmi silne, ale mal som, pricasto biely povlak na jazyku. Kedze som bol dost dlho ako cukrovkar na nizkosacharidovej diete a kvoli castym nakazam so bral dost casto GSE a oreganovy olej a moja zena vari casto na kokosovom oleji, tak mi to aj bez prisnej diety odislo. Biely jazyk je pre mna indikator, ze treba zosilit prijem roznych protikandidovych. Ono sa to totiz pri nespravnej strave pravidelne vracia.

RNG

Marx, olivovy olej nie je antimikrobialny ani ho telo nevie pouzit na vyrobu mechanickej energie, len na teplo. Tj nenahradi sacharidy.A nepotlaca candidu.
Co sa tyka carvacrolu, tj oleja z divokeho oregana, cez iherb.com si mozes tento objednat pod nazvom Oregano Oil od firmy NOW, kde zaplatis za 90 kapsul pod 10 dolarov. A to su kapsule entericke(tj rozpustaju sa az v crevach a nedtrazdia zaludok) a obsahuju celych 100 mg carvacrolu kazda, co je asi najvyssie na trhu.

marx

no a este teda takto.hladal som cez google kokosovy olej a carvacrol(oreganovy olej).tak carvacrol je pekne drahy 23e a kokosovy olej som nasiel za 6e co je v pohode.tak ale chcem sa opytat ci mozem nahradit tieto produkty napr. olivovym olejom?a da sa vyhubit kandidu bez tychto produktov?