Operácia členka - vybratie klincov

PP159

Zdravím,
4.3.2019 mi operovali členok diagnóza
S 82.82 Trimaleolárna zlomenina.
17.5.2019 mi lokálne vybrali jednu skrutku aby som mohol nastúpiť na rehabilitáciu.
Od mája som chodil na rehabilitáciu dva mesiace.
Členok sa uvoľňoval veľmi pomaly. Čím som viac cvičil tým mi viac odchádzalo koleno.
Bycikeľ, plávanie, chôdza, cvičenie, členok bolel a bol opuchnutý. Doktorka na rehabilitácii mi doporučila vybrať materiál nakoľko som mal kostný opuch. Na kontrole po röntgene sa mi podarilo dohodnúť s lekárom na predčasné vybratie skrutiek, dlahy, drôtov...dokopy 13ks. materiálu. 9.10.2019 som bol operovaný všetko je vonku. 14.11.2019 som nastúpil do práce. Po vyberaní sa už nedáva dlaha, ani ortéza noha je totiž už zarastená. A nejde sa už ani na rehabilitáciu. Nakoľko všetky cviky už ovládate.
Členok je potrebné znovu rozhýbať, ale trvá to oveľa kratšie. V súčasnosti dokážem úplne super chodiť, behať, skákať. Možná plná záťaž. Nešiel dom ani na liečenie. Noha resp. členok je OK!
A zbavil som sa aj bloku, ktorý som mal po úraze
pri chôdzi s kopca. Záver: materiál hneď ako je to možné vonku. Cvičiť, a nebáť sa zaťažovať členok, aj cez bolesť inak to nejde. Ale nepreháňať. Pretože je to veľmi zdĺhavý proces.

marodka

dobry den, som po zlomenine clenka v januari - vnútorny, vonkajsi, medialny, pistala, clenok - vsetko co sa dalo. Po operacii som teda 8 mesiac, v nohe mam sroby + L, takze nemôzem ohnut riadne a zial ani soferovat. Aj v auguste mam ist na dohodnutie terminu vyberu zelezneho materialu. Takze je to velmi dlhodoby proces. Po vybrati vie niekto poradit ako dlho trva zotavenie a ci noha ide opat do dlahy alebo ortezy, mam info ze opat potom na rehabilitacie. Tie prve som absolvovala 17 dni po 3 procedúry, dalej to uz nemalo zmysel, clenok sa viac neda poddat. Davali mi iba vodu, cvicenie, biolampu a kryogel.

Bojko6

Ahojte, som po zlomenine nohy tiež mam šruby ale jednu som bola dať vonku.Robili mi to v lokálke,po zákroku hneď domov,o dva dni na prevaz a na 10 deň stehy ex.Len ťažko sa rozcvičuje noha je pevná a ja sa dosť boíim na ňu stupiť s celou váhou.Poradte mi ako mám prekonať strach a kľudne stúpiť na nohu,ďakujem.

Daja 3

Dobrý deň,
začiatkom januára mi operovali pravú nohu,po zlomenine vnútorného členka.Kedže sa mi odlomilo z kostí v členku,museli použiť drôt z chirurgickej ocele a v operovať dnu.
Už máme máj, ešte stále mám drôt v členku. Neviem dokedy tam má byť.
Rada by som sa spýtala a poprosila
pána doktora,kedy mi vyberú ten drôt.
Noha mi začína pomaly puchnúť. Prosím Vás poraďte mi.
S pozdravom Daja, ďakujem!

Kuboslisko

Zdravim pret tiznom som zlomil si clenok a potrhal vezy mal som us aj operaciu dali mi tam skrutki no neviem ze co ma este caka chcel bi som dobru radu ci us niekto v tom mal skusebisti ci tie skrutki tam ostanu ci pojdu von ako dlho to bude trvat

Viki13

Dobrý deň. Mala som zlomeninu členka, bola som na operácii a dali mi tam 6 či 7 klinov. Chcem sa spýtať, koľko budem musieť byť PN príp. ako dlho trvá liečba po vybratí klinov. Či sa na nohu nemôže nejaký čas dostupovať a podobne. Kto má skúsenosti, prosím poraďte. Ďakujem :)

dani5

ZUZANANINKA Tak ako to dopadlo???? Ja idem na operaciu 12,3 trosku sa bojim . Dali vam sadru alebo nie. Dalo sa naslapovat ja totiz neplanujem ani pn. Ja som tiez problem nemala v pohode som obula topanky na vysokom aj som sa lyzovala len ked som obula kotnikove topanky tak to ma hrozne bolelo. Tie sroby ma hrozne tlacia . ahoj Dani

dani5

ZUZANANINKA Tak ako to dopadlo???? Ja idem na operaciu 12,3 trosku sa bojim . Dali vam sadru alebo nie. Dalo sa naslapovat ja totiz neplanujem ani pn. Ja som tiez problem nemala v pohode som obula topanky na vysokom aj som sa lyzovala len ked som obula kotnikove topanky tak to ma hrozne bolelo. Tie sroby ma hrozne tlacia . ahoj Dani

zuzananinka

este som zabudla, že clenok som si zlomila 7.6. takže necelých 8 mesiacov po operácii mi to vyberú aj ked som mala šťastie v tom, že v podstate keby ma tie sroby netlacili v topankach tak nemam problem so ziadnym bezným pohybom - aj ked neviem ako by to bolo na vysokých opatkoch - no tie aj tak nenosim :-)

zuzananinka

Dobrý den ja idem akurat na vybratie srobov z clenka 1.2. takze za týzden - musi to byt narkoza alebo spinál do chrbtice. Mne moj lekár povedal, že to bude bez sadry a v podstate, že budem moct aj naslapovať tak potom dam vediet, že aká bude skutocnost.