prestante s tymito radami

Príspevok v téme: prestante s tymito radami
takuzdost

omg. vzdy, ked niekto pise nieco typu ,, neviem zit, nechcem zit, spacham samovrazdu, nema to zmysel, zivot je nanic, nevladzem zit", viete si predstavit, ake je protivne, ked pisete ,,niekto iny by za tvoj zivot dal cokolvek, niekto iny chce zit a nemoze a ty si ho nevazis, kolko ludi je chorych a dali by vsetko za tvoj zivot".. moj boze, viete ake je to otravne? nemozete s tym prestat? je to uplne nepodstatne, iba nejaky inteligentne znejuci zvast. Fakt je to hrozne otravne. A to nepatrim k ludom co by dostali takuto radu, ale na akukolvek podobnu temu kliknem, vidim tam takychto mudrcov s uplne rovnakymi radami.

aglia tau

J111 v každom druhom príspevku ohováraš psychiatričku. Vymeň ju a je to. A každý, kto napíše príspevok, sa snaží nejako pomôcť tomu dotyčnému alebo povzbudiť ho.Hlavne tí, ktorí v živote niečo zlé prežili.

smajliQa

kazdy obcas potrebuje povzbudit...
mozno pre toho, kto to cita stale dookola je to otravne, ale onen clovek, ktory je v nudzi, tomu to moze zachranit zivot, a ty ked nebudes chciet tak proste na to neklikaj, chapes...
tebe to nneublizi a jemu to moze pomoct.

Marlye

Ludia ktori sem pisu ze chcu umriet su zrejme uz uplne zufali,mozno nepomohol ani doktor,ani hospitalizacia,mozno sa len boja niekoho vyhladat..tu je to anonymne,takze sa citia bezpecne a cakaju podporu-ze napisu ludia ktori nieco podobne prezivaju,alebo prezivali,mozno cakaju ze niekto poradi nieco nove-napriklad ze vynasli liek ktori ucinkuje na 100% a vrati im spat pocity ktore uz dlho necitili a bez ktorych je zivot nevydrzatelny a zufalo smutny alebo stroj casu a hladaju ludi na testovanie :-),mozno tu hladaju novu nadej,nieco co ich nakopne,v podstate to je jedno,nie?Hlavne je ze níeco hladaju a mame moznost im poskytnut par viet,ktore mozu pomoct.Pisu sem,lebo ist za rodinou a povedat-premyslam nad tym ze sa zabijem-to asi nejde..Mozu povedat ze nevladzu zit,necitia sa dobre-ale to asi dostanu presne tie rady typu vsetko bude dobre,moze byt aj horsie.No ale co by tento clovek robil keby bolo este horsie?A ako asi nanho vplyva ked si predstavuje vsetky tie smutne veci?Ludi bez noch,bez ruk,s rakovinou,bez strechy nad hlavou..Dalsia depresia..a mozno ich napadne ze si vazne nezasluzia zit,a hned na to im dalsi napisu ze ked to urobia vsetkym ublizia.Vcitit sa do ich pocitov nie je jednoduche,preto ak nemame co k tomu povedat co moze pomoct tak radsej nepisat nic,je to velmi citliva tema.A nejde tu o to ake problemy prezivaju,a ako velke sa tie problemy javia nam,ale o to ake silne su ich pocity-lebo vacsinou nejde o to ake maju problemy,ale o to preco ich tak tazko nesu.Najlepsie je pytat sa,pytat sa,pytat sa

3nttt

ved to aj vela ludi napise.ale co ine sa da poradit? tak isto neporadis ani nic ine niekomu kto sa rozide s dlhorocnym partnerom. tiez su to klasiky typu to prejde, on/ona si ta nezasluzi,zacni sa venovat niecomu inemu a bla bla...ale tak isto sa teoreticky neda poradit nic ine, kedze osobu osobne nepozname. myslim ze tu je to skor o tom ze sa ludia chcu vykecat. ja som pred pol rokom tiez mala 100 chuti po vete typu: nabuduce to vyde,vy ste este mlady, zacat kricat,hodit sa o zem,a zabijat ocami v dosahu 10tich kilometrov,(a to som tu ani nemusela zakladat temu) ale viem ze ti ludia vlastne ani nemali co ine povedat.mne dokonca ani lekari nic ine nepovedali, ale priznavam nebola som u psychologa. takze vsetci co premyslaju nad samovrazdou sup-sup k lekarovi.

takuzdost

ja viem, tiez suhlasim ze na riesenie takych problemov nie je forum ale odbornici. A uz vobec si nemyslim ze takto na internete su ludia schopni niekomu pomocou par prispevkov navratit zivotny zmysel a podobne, ale tu ide skor o chvile ked odbornik nie je poruke (moja prva rada by bola navstivit niekoho, kto ma diplom na riesenie takych veci). Akurat take rady typu ,,mas, tak si vaz a zi" v takych chvilach niekomu nepomozu. Alebo vam pomohli? A viem ze kazdy moze pisat co chce :D ani tomu nemienim branit, len chcem aby sa nad tym ludia trochu zamysleli kym to napisu.

milada1111

ked tu pusi taki ludia,tak asi chcu pocut nieco take nemyslis?:-) a taki co si to nezoberu k srdcu tak su sprosti a myslia len na seba a nie na druhych

Deria

ano, pomoc treba hladat u odbornika. takuzdost, nezabudaj, ze forum je volna diskusia, s tym musis pocitat, ze kazdy radi len tak, ako vie.