Ako fungovať s rodičmi, ktorí nežijú spolu?

Príspevok v téme: Ako fungovať s rodičmi, ktorí nežijú spolu?
azhar

Ahojte, prosím o radu ako fungovať s rodičmi, ktorí sa rozhodli žiť od seba. Rozdelenie mojich rodičov prebiehalo svojským spôsobom, mama sa po dlhom čase zdvihla a odišla a otec sa cíti stále ublížene a potrebuje to ventilovať. Ak trávim čas s otcom, mama má z toho problém a otec ma zas presviedča aby som šla bývať k nemu. Ako im mám vysvetliť že nechcem z nich prísť o rozum a chcem mať s nimi harmonický vzťah rodič-dcéra so všetkým čo k tomu patrí? Potrebujem cítiť z ich strany psychickú podporu a motiváciu do života a nie trávenie voľných chvíľ spoločne s jedným z rodičov, pričom jeden kydá na druhého, hrozne ma to unavuje a stavia do pozície že musím držať s jedným z nich, čomu sa chcem maximálne možne vyhnúť. Ľúbim ich oboch, ako im to vysvetliť aby ma nežaťahovali do svojich nevyriešených problémov a úblíženeckých sklonov ako mediátora? Ďakujem za každú skúsenosť a radu!

kafe

Ak začnú kydať na toho druhého, spýtaj sa: "Oco, tebe by sa páčilo, keby niekto kydal na tvoju mamu? Lebo presne to robíš, ty očierňuješ MOJU MAMU. NEROB TO, veľmi ma to zraňuje. Ak máš problém s mojou mamou, MňA do toho neťahaj, prosím, vybav si to s ňou zoči voči."
Teda dúfam, že tvoji rodičia si svojich rodičov (oboch) vážia.

zewa

Toto je dôsledok sebectva rodičov. Využívajú deti ako babku na manipulovanie s tým druhym. Postav ich pri seba a vysvetli, že ich máš rada oboch a vzájomné kydanie na toho druhého tvoj názor nezmení. A nech si svoj vztah láskavo doriesia bez teba. A ked toho nie sú schopni, nech idú na terapiu. Ty za ich život nezodpovedas, tak nech sa už konecne začnú správať ako dospelí.
Ked im to takto povies, zahanbia sa a uvedomia si, akú majú super dceru ;) Len to musíš povedať pred oboma naraz.