Neviem čo ďalej

Príspevok v téme: Neviem čo ďalej
Sára19

Skončila som strednú školu. Kvôli financiam sa nedalo isť na vysokú. Práca v nedohľadne. Rodina na tom nie je dobre tak sa nedá ani nikde isť. Rozmýšľam že by som si našla prácu a šla externe na vysoku ale zasa sa bojím že to nezvladnem. A čo potom? Alebo by som šla do zahraničia. Ale tu mam zasa priateľa (26), čiže keby som odišla tak sa mi vzťah rozpadne. Nemyslím že vzťahy na ďialku nejak extra fungujú. Celkovo neviem čo mam robiť a čo si vybrať aby som nespravila chybu. Teraz som stale len doma ani kamarátov nejak nemam tak mi je ešte horšie. Mam z toho depresiu. Neviem...Bolo to takto aj u vas keď ste sa mali pre niečo vážne rozhodnuť alebo to mam len ja ... p.p. poraďte ďakujem .

ajajaja

vztah teraz nechaj vztahom, nie je dobre sa velmi na to viazat a obetovat sa vztahu na ukor zlepsenej buducnosti...ak to vydrzi,tak je to bonus ,ze si asi natrafila na spravneho,ak nie, tak naco by ti taky vztah bol...

skus este doplnit nejake info, napr.aku skolu si skoncila, niekedy totiz vs ani nie je nutna, fakt by stacilo len poriadne sa zdokonalit v aj + dalsi jazyk aspon pasivne + pc schopnosti a v nejakej firme by si si uz uplatnenie nasla .

mozes trebars skusit zahranicie-pracovat tam, zlepsit aj, skusit sa naucit ako samouk iny jazyk , ak si sikovna, nemal by byt problem...a medzitym setrit zarobene a po par rokoch sa mozno vratit na svk...alebo aj nie..ja mam spoluziacku zo strednej, rodicia si dlho nevedeli najst pracu , tak sli do irska aj s 5 detmi a ziju tam a vratit sa nejak nechystaju...

xxy

suhlas s maoam.. inac zahranicie je dobry napad, da sa tam zarobit. na vs mozes ist externe, ked si na to zarobis, zvladlo to velmi vela ludi, zvladnes to aj ty, ak budes chciet. ak vztah za nieco stoji, nerozpadne sa len tak lahko.

kukucko

Vydaj sa do Ameriky za bohaca a mas to. ;-)

Laska je dolezitejsia ako prachy. Ale zasa tu na Slovensku, ak si chudobna a osamela, lahsie prides k muzovi ako ku peniazom.

A najtazsie ku vzdelaniu, tam Ti ani slapat chodnik nepomoze.

RNG

Zialbohu sucasny svet sa toci okolo financii, tj to je zakladne pre zivot, ci uz si najdes priatela/patnera, alebo nie, ci uz budes investovat v buducnosti do vzdelania na zlepsenie prijmu a postavenia, alebo nie.
Spravne investicie do vzdelania sa vyplatia obvykle, najma ked na to mas dostatocny talent a vies tvrdo pracovat na tom.

Maoam

1. praca a prijem (poriesenie existencie)
2. skola (vzdelanie a investicia do buducnosti)
3. vztah (ak vydrzi alebo pojde s tebou, stoji za to, ak nie, nevadi)

hnedzaraz

Tiez som bola v tej situácii, ostala som, pracovala, štúdium som nechala. Priateľ mi ostal,laska veľká, ale vždy som mala v hlave že ktovie ake by to bolo keby som odišla. Čiže, v prvom rade nájdi si prácu, jedno ci tu ci v zahraničí Potom ries štúdium a priateľa.