Mam radsej odist?

Príspevok v téme: Mam radsej odist?
Grinder

ahojte mam 24, dokoncujem vysku, byvam u rodicov, mam pracu popri skole s ktorou som ako tak spokojny, ale keby mam platit byvanie bohvieco by mi neostalo, ide vsak o to ze uz zacinam pocitovat dost silne, ze byvanie s rodicmi mi prestava vyhovovat, nejdem tu rozoberat moj vztah k nim, to by bolo nadlho, ale castokrat uz mi lezu na nervy a uz to nedokazem ani skryvat, a potom ma serie ze som taki na nich, mam moznost ist pracovat do ba, tiez ziadna slava financne ale podstatne lepsie ako tu u nas, rodicia samozrejme chcu aby som ostal doma, su uz aj starsi a potrebuju pomahat obcas, ale tak mam mysliet na seba, ked viem ze potrebujem uz vypadnut ?

Grinder

Viem co je ba zac, ze to nie je extra vyhra, ale odist do zahranicia natoz sam, nie je zrovna jednoduche, mam vyskusane

nirvana

Choď, teda, dojdi :D ale je to tu uz plné. Teraz ešte nie, ale o pár dni :) a naozaj je to tu drahšie, máš kde bývať? Choď radšej do Kanady, dobre ti radím :))

Grinder

je to medzinarodna firma, uz som tam aj brigadoval, skolu samozrejme chcem dokoncit najprv, do maja uz vydrzim, blecha mam podobne pocity, neviem ci ma niekde inde caka lepsi zivot ale urcite chcem aspon dakde pobehat kym som mlady

kafe

ano, máš myslieť na seba. Kedy ak nie teraz? O 5 rokov, keď rodičia budú ešte starší a budú potrebovať pomôcť ešte viac? V záujme tvojho psychického zdravia aj vašich rodinných vzťahov je lepšie odísť. Veď prísť domov a pomôcť im s čím treba stačí raz za čas.

blecha

som na tom podobne, ale ja mám aj priateľa.
Tiež sa rozhodujem, že či ostať v doma v meste a založiť si rodinu, alebo celkom zmeniť svoj život a ísť niekam 100ky km ďaleko.

ale u mňa skôr prevažuje to odsťahovanie. chcem skúsiť ešte niečo kým sa usadím. a ešte mám málo rokov (24) na to, aby som svoju ´´inú´´ budúcnosť pochovala.

vždy som sa obmedzovala kvôli frajerom ale teraz som si povedala dosť. chcem ešte niekam ísť a keď to nevyjde, tak prídem domov a budem mama. :)

Ale od rodičov sa treba iste odsťahovať.

Mimulus

Práca v BA nie je žiadne terno pokiaľ nemáš naozaj dobrú prácu so super platom. Neviem odkiaľ si ale v BA sú väčšie životné náklady čiže ak má niekto prácu a zarába aspoň priemerne tak by to bola čistá samovražda. Podľa mňa by si mal dokončiť školu a potom sa sám rozhodnúť. Ale je to len na Tebe ako to cítiš a ako sa rozhodneš. No určite by som odišiel až po ukončení štúdia. A ak máš v BA sľúbenú prácu tak si dávaj pozor na s.r.o. a vždy si daného zamestnávateľa over cez obchodný register :)