Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom

Hoci špargľa patrí k jari, oceníme ju aj počas horúcich letných dní, kedy sa nám žiada ľahší jedálniček. Vyskúšajte si ju jednoducho zapiecť s ementálom, prosciuttom a pridajte trošku bieleho vína.
Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom

Veronika a Pavol z LUBIMEJEST | Zdroj: súkr.archív

Špargľa obsahuje vitamíny C, B1, B2 a E a okrem nich dôležité minerály ako sú vápnik a železo. Má priaznivé účinky na nervový systém a srdce, pomáha pri zápalových ochoreniach a posilňuje koncentráciu.

Jej využitie v kuchyni je naozaj pestré: môžete ju uvariť, zapiecť, ugrilovať, pridať do polievok, šalátov, k mäsu alebo aj do zdravého koláča.


Vyskúšajte tiež:

Špargľa s vínovo-syrovou omáčkou


Suroviny (na porciu pre 4 osoby):

• 1 zväzok bielej a 1 zelenej špargle

• 1 citrón

prosciutto crudo

• kyslá smotana

• ementál

• parmezán

• 1 dl bieleho vína

• 1 vajce

• maslo

Fotopostup prípravy zapečenej špargle s ementálom a prosciuttom nájdete v galérii.