Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom
![Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom Fotorecept: zapečená špargľa s ementálom a prosciuttom](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/2019/07/59bf9e072a08f58d0df54eda8a2fa954.jpg 630w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/2019/07/59bf9e072a08f58d0df54eda8a2fa954.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/2019/07/59bf9e072a08f58d0df54eda8a2fa954.jpg 360w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/600/2019/07/59bf9e072a08f58d0df54eda8a2fa954.jpg 600w)
Veronika a Pavol z LUBIMEJEST | Zdroj: súkr.archív
Špargľa obsahuje vitamíny C, B1, B2 a E a okrem nich dôležité minerály ako sú vápnik a železo. Má priaznivé účinky na nervový systém a srdce, pomáha pri zápalových ochoreniach a posilňuje koncentráciu.
Jej využitie v kuchyni je naozaj pestré: môžete ju uvariť, zapiecť, ugrilovať, pridať do polievok, šalátov, k mäsu alebo aj do zdravého koláča.
Vyskúšajte tiež:
Špargľa s vínovo-syrovou omáčkou
Suroviny (na porciu pre 4 osoby):
• 1 zväzok bielej a 1 zelenej špargle
• 1 citrón
• kyslá smotana
• ementál
• parmezán
• 1 dl bieleho vína
• 1 vajce
• maslo