Tipy na letný make-up

Každá z nás istotne vie, aký nekomfortný pocit musí zažívať, keď sa potí v týchto horúčavách. Dá sa vyzerať bezchybne aj v horúcom počasí?

Nie každá žena má rada na tvári pocit veľkej vrstvy make-upu počas leta. Pleť reaguje na vonkajšie prostredie rôzne. Ak ste práve vy ten typ, ktorému sa žiada mať na pleti niečo jednoduché, inšpirujte sa.

Niekoľko letných variant

  1. Ako základ stačí použiť krém s UV filtrom (vhodný ako podkladová báza)

  2. Stavte na podkladové bázy, ktoré sú vytvorené špeciálne na športovanie. Výrobcovia uvádzajú, že sú vodeodolné, potu odolné.

  3. Na trhu existuje neuveriteľné množstvo make-upov, ktoré sú na tvári veľmi ľahké, nezaťažujú pokožku a takmer ich nepocítite.

  4. BB krém je ďalšia super voľba, ktorá zjednotí vašu pleť. Veľa z nich dokonca nájdete aj s UV filtrom, chrániacim pleť počas horúčav na priamom slnku.

K tomu treba zvoliť ďalšie produkty podľa vlastného uváženia a toho, čo každej žene sedí, čo má rada, a v čom sa dobre cíti.


Prečítajte si tiež:

4 jednoduché domáce triky, ako pripraviť pokožku na slnečné lúče


Oči

Na oči stačí váš obľubený očný tieň. Ak sa vám veľmi mastia, určite použite podkladovú bázu. Tiene sa budú ľahšie nanášať. Báza takisto predĺži trvácnosť tieňov.

Určite nesmie chýbať maskara (ak idete k vode, tak najlepšie vodeodolná).

Čierna je úplná klasika, odvážnejšie môžu zvoliť na oživenie looku aj zelenú, hnedú či modrú.

Pery

Na pery je vhodné uprednostniť niečo ľahšie, čo nebude veľmi zaťažovať pokožku v tejto oblasti. Lesk na pery, prípadne balzam na pery sú tou najjednoduchšou voľbou. Ak sa cítite dobre v matnom tieni, pokojne použite aj ten. Dbajte ale vždy na to, aby boli vaše pery hydratované.

Obočie

Obočie si môžete dokresliť ceruzkou, prípadne zlupovacími farbami podľa vlastného gusta. Menej starostí je s permanentným obočím. Existujú však aj vodeodolné farby na obočie, ktoré sa dajú pravidelne aplikovať.

Zakončenie

Nakoniec je dobré svoje “dielo” zafixovať špeciálnym sprejom na make-up. Nielenže predĺžite jeho výdrž, no určite vás poteší aj príjemné osvieženie.

Tip

Make-up má aj ochrannú funkciu. Pri jeho používaní zabraňujete prenikaniu nečistôt do pokožky. Aj keď si myslíte, že tým pleť upcháte, nemusíte sa báť. Ak zvolíte vhodný make-up, istotne bude vaša pleť dokonalá aj počas horúčav.

Pokiaľ ste typ, ktorý make-up vôbec počas leta nenosí, potom sa chráňte prípravkami s UV filtrom.


Prečítajte si aj tento článok:

4 jednoduché domáce triky, ako pripraviť pokožku na slnečné lúče

Siaia

stačí BB krem, alebo rozjasnovač, vodeoodolná maskara a jemný ružový ruž. Alebo lesk na pery. v lete nie je dobre prehanat to s ličením.

Kotika

nielen v lete, ale celkovo by sa to s makeupom nemalo prehanat. Plet by mal avyzerat prirodzene a nie umelo. Preto už velmi doho použivam iba CC krem

Jovanka

rozhodne cc krem z notina je zaklad na letny make up a dokonca aj pred slnieckom chrani, krasne drzi a dava pokozke zdravu hydrataciu