Mam pocit že sa zbláznim

Príspevok v téme: Mam pocit že sa zbláznim
Patrix1103

Zdravím ludia.. potreboval by som radu. Strašne sa citim byť znepokojeny už dlhu dobu. Mavam stavy typu strach ist niekam medzi ludi, obavy z toho že sa mi niečo zle stane alebo prihodi a často krat to usti až by som povedal do paniky. Psychiatrom mi bola stanovena diagnoza tzv neuroza. Bral som AD približne 3 roky ale nie pravidelne. Čiže keď mi bolo lepšie som na to kašlal. M=am 23 rokov som študent na VŠ , nie som alkoholik, neberiem drogy.... Dá sa nejako toto prekonať bez pomoci psychiatrov a ich liekov ? ďakujem krásne za reakcie a pochopenia..

m.

Isto by si to prekonal aj bez liekov, ale budeš to horšie prekonávať, ale keď sa to zastabilizuje, tak budeš ok.

Livia radicova

Odkedy my zomrela svokra(2mesiace)cely den mam pocit uzkosti triaska potenie slabost v tele a strach celkom zovsetkeho z kazdeho mojho pohibu vsetko si vsimam a kazdy jeden pocit umna vyvolava pocit ze sa zblaznim ked si precitam na ibternete o trevars depresii vsetko my sedi ked si precitam o uzkosti vsetko sedi ked si precitam o schizofrebii vsetko sedi vsetjo ma desi uz mam pocit ze moji blizky ma sleduju ci som okbohim sa ne oze to byt schizofrenia?

amanda23

Nikuska, nejak som si ta zle zaradila, tak to je horsie, ked nevies poriadne jazyk a vysvetlit odbornikovi, co ti je, s psychologom nepokecas, ale ako by boli tie tvoje stavy ozaj hrozne, ten psychiater s tebou kecat moc nebudes, mozno mas niekoho, kto by s tebou tam siel a vysvetlil, co prezivas, v opacnom pripade ti neostava nic ine, ako zbalit kufre a mysliet nato, ze zdravie je prvorade, pracu si este najdes, ked sa das dokopy...Ved uvidis, ako sa rozhodnes. Zarad si do zivota trocha sportu, kazdy den pol hodka do vypotenia, prechazdky v lese, mne to dost pomaha, vyplavi sa adrenalin, zvysia hormony stastia a zavladne trocha lepsi pocit v tele a hlave...

patrix1103

kto chce nech mi piše na Patrix1103@azet.sk najlepšie keby to bola žena okolo 24 z okolia NR a TO:D
thx a držte sa ludia peace :)))

Nikuska 6

Ja niesom ziadna ucitelka.Jazyk neovladam :( preto nemozem ist tu k odbornikovy.Na stitnu zlazu a aj krvne testy som podstupila a nic my nenasli.Vsetko je Ok.

amanda23

ale este by som na tvojom mieste asi najkor skusila na gynde hormonalny profil a u endokrinologa stitnu zlazu a samozrejme a kompletne krvne testy u odbornika, mozno ti chybaju len nejake vitaminy, mineraly, ktovie...Kup si magne B6 aj to zatial moze trocha pomoct.

amanda23

a co si v bananovej republike, ze tam nie su odbornici , lekari? Ked robis ucitelku, zrejme super ovladas jazyk, mozes pokecat s psychologom, pripadne ist k psychiatrovi po lieky, co ine sa da poradit, len sa neutapaj v tom, co ti vsetko moze byt, to ti nepomoze, ale volaco s tym musis zacat teda robit, drzim palce:D

nikuska6

myslite si teda ze je to ta PP a je to liecitelne? Doteraz vsetko bolo super a odrazu sa my ruca svet.Pritom sa my zacalo tak darit.Mam konecne pracu super chlapa a toto nie a nie prestat.Nic ma koli tomu nebavi stale myslim nato co to moze byt nanic sa nedokazem sustredit a najhorsie je to ze nemozem navstivit odbornika lebo som v zahranici.A keby som od tialto odisla pridem o pracu

amanda23

urcite nie schiza, neboj sa, to by si mala ine bludy a myslim ze pri schize je neustaly pocit, ze ta niekto prenasleduje..aj depresia a uzkosti mozu vyvolat pocity nerealna, ale nie je to schiza a necitaj o tom, lebo ti bude este horsie.

Nikuska 6

Ide o to že vždy sa to deje len v určitú dobu tak 3-4 hod alôe to len koli tomu že furt nad tím rozmíšlam :( dúfam že to nieje schizofrénia? a potom počas dna je dobre.Možem si to len domíšlat?lebo to my povedal partner že furt otom čitam a tak si to vsugerujem?je to možné?