Ľadvinové kamene

RNG

NIkto tu netvrdil, ze na zlcnikove kamene je caj z byliny chanca piedra velmi ucinny. Ale napriek tomu, popri riedeni zlce sylimarinom pomaha aj pit caj z tejto byliny, dokopy to ma ciastocny ucinok na rozpustanie aj zlcovych kamenov.
Co sa tyka rozpustania ladvinovycy/mocovych kamenov, tam je velmi vysoka ucinnost, az 94% za 2 mesiace. Inac ja moje data neberiem od predajcov, ale od nezavislych lekarov, co rozne doplnky pouzivaju a odporucaju. Predajcov nemozem brat vobec vazne, lebo ti maju na predaji zaujem, nie na skutocnych ucinkoch

liveman

Ako môže pomáhať ten "zázračný" čaj chanca piedra na žlčníkové aj obličkové kamene rovnako účinne, keď zloženie tých kameňov je absolútne rozdielne?
To mi zostáva záhadou a preto som voči tomu dosť nedôverčivý. Nie je to zas len dobrý biznis pre predajcov toho čaju?

RNG

Stavelany sa v nasom tele netvoria, alebo aspon o tom som nic necital. Ale tabulkay, kolko ktore jedlo tychto obsahuje som uz uviedol.Ak sa im chces vyhnut, musis si tie tabulky aspon pozriet a tym daleko najhorsim sa zrejme musis vyhybat. A pit dostatok vody, pripadne sa alkalizovat KHCO3(kalinat), lebo ten urobi z vodonerozpustneho stavelanu vapenateho stavelan draselny, ktory je vodorozpustny
Pozri na rozpustnost roznych soli vo vode:
en.wikipedia.org

Ale najlepsie rozpustanie ladvinovych kamenov je pitim caju z byliny chanca piedra.

liveman

Sledovať jedlá, ktoré obsahujú šťavelany a ktoré nie sa mi zdá komplikované. Ja skôr predpokladám, že sa vytvárajú priamo v tele, ale ak sa mýlim, tak si to rád dám vysvetliť.
S tým vápnikom je to jasné, čím viac ho je v strave, vo vode, tým je pravdepodobnosť tvorby vápenatých solí vyššia. Len mi nie je jasné, odkiaľ sa tam berú tie šťavelany.
Zaujímalo by ma, či sú kamene šťavelanu vápenatého skôr kyslého alebo zásaditého charakteru a teda potom by pomohlo úprava pH v tele buď tabletkami, alebo príslušnou stravou.

RNG

Oprava, ....uhlicitanu vapenateho, tj pitie mineralizovanej vody....
Nakoniec to by malo byt kazdemu jasne, ved mineralna voda sa usadzuje aj na kohutikoch, odkial vyteka, tak preco by sa neusazovala aj v ladvinach, ale naopak ich cistila?? To je predsa proti logike.
Ale neocakavaj od ludi, aby mysleli svojom vlastnym "sedliackym" rozumom, ked im do hlav natrubia " diplomovani odbornici" rozne hluposti a ludia im veria bez rozmyslania.

RNG

Ladvinove kamene obsahuju znacny podiel uhlicitanu vaprnateho, tj pity mineralizovasne vody s mnozstvom uhlicitanu vapenateho nemoze pomoct rozpustat kamene. To je loz rozsirovana lekarmi v kupeloch, kde akakolvek voda vytekajuca zo zeme s akym,kolvek skodlivym, zlozenim je prehlasovana za liecivu.
Absurdny priklad bolo napr pitie "liecivej" radioaktivnej vody v Jachymovskych kupeloch.

RNG

Nuz su jedla s velkym obsahom stavelanov a jedla s malym obsahom stavelanov. Takze ked sa sustredis na jedla s malym obsahom stavelanov, nemozes mat vela krystalikov stavelanov v moci, tj ani stavelanove kamene v ladvinach.
oxalicacidinfo.com

Teplo podporuje cirkulaciu tj zaroven aj zvysuje intenzitu zapalov. Ale ich aj zaroven rychlejsie vylieci, takze chladenie zapaly a hojenie zbytocne predlzuje. Lekarom sa to ale hodi, dlhsie si udrzuju zakaznika a ten sa lepsie citi, lebo ma potlacene bolesti.

liveman

V moči mi našli veľa kryštálikov šťavelanu vápenatého. Čo to znamená a ako by som mal prípadne upraviť stravu?

spaceboy

ahoj, kopirujem ti jeden odsek z dennika Sme, podla ktoreho termalne vody pomahaju, tu je....''Podľa prirodzenej teploty pri prameni sa vody s teplotou vyššou ako 25°C označujú ako termálne. Liečivé vody teplejšie ako 25 °C (teplice) pôsobia pri pití diureticky, preto sú vhodné pri akútnych zápaloch dolných močových ciest, pri obličkových kameňoch''
Ak by ta zaujimal aj ten clanok, mozes si ho precitat tu
primar.sme.sk

liveman

Lenže ja neviem, aký typ kameňa mám, preto je nemožné určiť aký čaj a akú minerálnu vodu mám piť. Dali mi tablety Blemaren, ktoré by mali udržiavať neutrálnu povahu moču.