Viac ako kamarát, menej ako priatel

Príspevok v téme: Viac ako kamarát, menej ako priatel
Coco44

Poznáme sa cca 3 mesiace. Na začiatku som mu povedala,že možeme byť priatelia , ale nechcem vzťah , lebo som mala za sebou jedno sklamanie . Povedal,že to chápe a nebude ma do ničoho tlačiť.
Potom sa to však začalo zamotávať , stále mi kupoval malé darčeky , písal krásne smsky , chodili sme často spolu von , padli bozky na asi 2 stretnutiach . Stopla som to a povedala mu ,že mu nechcem ublížiť , že ho mám rada ako kamaráta a že to tak chcem nechať. Chvíľu to bolo čudné , držal si odstup,pýtal sa ,že čo pokazil ,že veď na mňa so vzťahom atď netlačil .. TO nie , netlačil ,ale neustále romantické smsky , darčeky , večere atď sú tak trochu tlačenie ,nie ?
Nehovorím ,že sa mi to nepáčilo , bolo to príjemné ,len som sa cítila hlúpo,akoby som to využívala ,keď mu neviem dať ja viac - vzťah,lásku ...
Chvílu to šlo , ale potom s tým pomaly znova začal ... nechala som to plynúť , že to skúsim , pustím si ho bližšie a možno preskočí iskra.. Boli bozky , k niečomu viac nikdy nedošlo. A trvá to doteraz ...

Možno to vyznie hlúpo ... ja len neviem ako to mám brať.Keď mu o tom začnem rozprávať , začne sa pýtať čo pokazil a podobne ..
Je mi s ním naozaj dobre , je to pekný chalan, slušný ,milý , pozorný .. chodíme na výlety , vieme sa o všetkom rozprávať , smejeme sa spolu , možem sa na neho spoľahnúť .. čo viac by som chcela nie ? Veď vždy som dúfala,že stretnem niekoho ako je on.. ale nepreskočila tam tá iskra,že by ma mrazilo ,keď sa usmeje , je mi krásne , no nič viac. Neviem či sa to dá pochopiť .
Možem to neriešiť , veď vie ako sa cítim a prehliadnuť občasnú až prílišnú zamilovanosť , ktorú na ňom vidím ,aj keď to popiera ...Užiť si s ním ,veď nám je obom dobre.
Ale zožiera ma pocit,že mu neviem dať viac a on sa tak snaží ... Viac chcem priateľstvo ,no bojím sa akoby to dopadlo ,keby to znova vytiahnem . Ja mu len nechcem ublížiť ...

Coco44

Agness - To vobec nie je o tom ,že si ho nevážim ,alebo že si nevážim všetko čo pre mňa robí . Neviem prečo ti práve toto napadlo .Nevyhľadávam zlých mužov ,ani problematické vzťahy .
Mala som predtým už aj zlý vzťah , preto sa teraz nechcem priamo viazať a strácam sa v tom , lebo si sama musím dať dokopy ,čo očakávam od vzťahu a podobne.
On je skvelý človek a muž , a práve preto som sem písala , lebo mi na ňom záleží a nechcem mu ublížiť.

Agnes998

On je na teba prilis dobry. Ty si prave ten typ, ktory si dobrych chlapcov nevazi. Potrebujes nejakeho co ta bude trapit, tam budes mat emocie rozlietane a o toho budes bojovat. Nechaj ho nejakej, co si ho bude vazit za to aky je.

Coco44

Ahojte , chcem sa poďakovať za príspevky . Stále mi to vrta v hlave , už som z toho chorá . Teraz som s ním v kontakte menej , lebo už tri týždne mám mononukleozu , tak som nevládala ani vstať z postele . Tak sme len na smskách a domov mi doniesol nejaké vitamíny a podobne ,ale spala som ..
Mám pocit ,že mám v sebe dve osoby -
1. tá ,ktorá to berie nad vecou,že veď nám je dobre , tak to nemusím riešiť , hovorí mi stále aký je šťastný , že ma stretol , že nikdy nemyslel ,že niekoho ako ja spozná atď .. Má to dosť na nič aj v rodine a podobne , čo tomu tiež moc nepridáva , pretože chce byť až príliš často v kontakte , doma má len nervy,žiadna opora a videl ako to je u nás doma - ako sme si blízki , aké to všetko može byť .. Som taká , že som tu pre neho i o pol noci , fakt ho mám strašne rada a on to dobre vie ...

a tá 2 , ktorá šalie ... Prečo ? pretože raz sa mi to už stalo . Vlastne dvakrát. Raz ,keď ma niekto ľúbil a dal by mi všetko ,len som to musela úplne skončiť ,keď som ho neľúbila a druhýkrát ,keď som ľúbila veľmi ja a on ma bral len ako - veď si užime ,sme mladí a ke´d príde lepšia , tak zostaneme ako kamaráti .. strašne to bolelo , i preto teraz tak cúvam , nechcem byť ako ten čo sa tak ku mne správal , i keď on to hral aj na vzťah a ja som vždy bola úprimná ....

Rozhodne mu však o tom poviem , ako sa cítim , ako ma to bolí , ako mu nechcem ublížiť a preto to radšej riešim teraz ... On stále vraví ,že si nedovolí ľúbiť ma ,keď to sama nechcem , no neverím ,že by mu bolo jedno ,že to nenapreduje , že mu neviem dať viac ... A dám mu možnosť sa rozhodnúť či to skúsime ako priatelia ,síce raz sme to tak urobili a bolo to čudné,zrazu sa nebozkávať atď , ťažko sa hľadali hranice ... Alebo koniec a zrušenie kontaktu , čo si mylsím ,že by položilo nás oboch ,lebo mi je naozaj strašne blízky ....

norinkova

Leela333, cize vravis, ze je nemozne preskocit tu pociatocnu chemiu? ono clovek co ma chemiu nemusi mat kvality toho, co teraz t uchemiu nema, cize vravis, ze je lepsie na par rokov zit naplne a potom riesit nekonecne problemy, ako sa hned "usadit". samozrejme ze 1000 ludi 1000 chuti, len sa pytam na nazor.

Leela333

norinkova, po rokoch možno, ale za ten vzťah si vybudujú určitý vzťah. Samozrejme, že chémia nie je všetko a musia si sadnúť aj v iných smeroch, ale je dosť podstatná najmä na začiatku vzťahu.

norinkova

PsychoPrincess a Leela333 - Chemia tak ci tak vyprcha, takze ako to budes riesit, az natrafis na niekoho, u koho sice chemiu pocitujes, ale ta prirodzene po par rokoch ustupi?

Mimulus

No ja ti napíšem úplný opak - možno sa mýlim ale medzi vami je taká silná chémia.....ani si to podľa mňa neuvedomuješ. Lenže ad 1 potrebuješ si teraz dať pauzu. Ad 2 potrebuješ nájsť samú seba. Ad 3 nikdy sa ti nepodarí uskutočniť predchádzajúce dve ak si našla spriaznenú dušu.
Takže moja rada? Rob čo naozaj cítiš a ver alebo nie bude to správne :)

Leela333

Nezačínaj si s tým, ak medzi vami nie je chémia, ľutovala by si to neskôr a o by trpel, lebo by si sa s ním časom aj tak rozišla. Nechaj to tak a nesil to zbytočne len preto, lebo ti povahovo sadol. Ostaňte kamaráti, neviem, prečo by všetko hneď malo prerásť do vzťahu. A robíš dobre, že si dávaš pauzu od vzťahov, podľa mňa je chyba skákať z jedného vzťahu do druhého kým sa z toho človek ešte nestihol ani dostať.