Nadváha - príčina častej vaginalnej mykózy?

Príspevok v téme: Nadváha - príčina častej vaginalnej mykózy?
Darina39

Mám nadváhu, mám široké boky a veľký zadok aj brucho. Je možné aby nadváha bola jednou z príčin častej opakujúcej sa vaginálnej mykozy a následných zápalov?
Naposledy mi to povedala moja gynekologička. Už nevie čo so mnou. Mykozy sa mi vracajú po mesiaci od vyliečenia. Aj som zmenila spodné prádlo za bavlnené, aj som obmedzila príjem cukru, dodržiavám hygienu, manžel tiež nato dbá a stále sa mi vracajú. Stále ten nepríjemný hustý výtok, svrbenie, pálenie, rybací zápach. Vyskúšala som všetky možné prípravky aj na voľný predaj. Začala som jesť mliečne výrobky na úpravu črevnej flóry a stále nič nepomáha.
Gynekologička mi surovo povedala že to mám z nadváhy lebo koža je tam stlačená nahusto a to spôsobuje nedostatočné vetranie v intímnych miestach. Mám to tam stlačené ale čo už keď som pribrala po pôrodoch. Nechce sa mi športovať ale jedlo som troška obmedzila. Ona mi povedala že ak nebudem niečo s váhou robiť tak tam bude mať stále mykózu. Bojím sa leta lebo bude teplo a bude sa mi to tam zaparovať čo situáciu ešte zhorší. A čo mi povedala ešte naposledy že mám tam dole na koži niečo ako potničky zo zaparenia.
Je to pravda že mykózu môže spôsobiť aj nadváha? Niesom veľmi tučná. Mám len vačší zadok, brucho a tučnejšie stehná. Kedže pracujem často v sede tak viem že je to tam natlačené ale stále sa mi nechce veriť že to môže byť príčinou mykózy. Čo myslíte?

Krasikana

Ahojte dievcata, ja som taktiez mavala caste mykozy, opakovali sa hadam kazdy mesiac, Som stihlej a drobnej postavy, takze podla mna vobec nezalezi na tom, ci je zena oblych tvarov. Na odporucanie lekara som zacal uzivat wobenzym, mala som oslabenu imunitu, uz som naozaj nevedela, co mam skusit a bola som prijemne prekvapena, velmi mi pomohol. Vaginalne mykozy sa mi uz neopakuju. Skuste, mozno pomoze aj vam

Ute

myslim ze lekarka ma pravdu. Silnejsi ludia sa viac potia a ked sa tam v rozkroku spotis a mas to natlacene tu kozu tak to prostredie je akurat pre tie plesne. Schudni a uvidis ci ti to pomoze. Velke stehna a zadok niesu ani pekne ani esteticke a ako vidis ani zdrave. Nepomoze ti zakryvat si tie partie dlhymi suknami a bluzkami treba nieco s tym robit. V lete sa predsa len ludia viac potia cize ak teraz mas s tym problem kvoli nadvahe tak je nacase schudnut. Nieje nic nechutnejsie ako roztiahnut nohy a mat to tam zapotene a splesnivele ako u prasiatka. Schudnut z vahy ti prida nielen na zdravi ale aj na krase. Zbytocne sa budes mastit a pchat do vaginy cipky ak to prostredie medzi nohami bude nevetratelne a natlacene pre mnozstvo tuku na tele.

hhjffgk

Ja mam 45 kil, a mam s tym uz dva a pol roka problemy.

Nechodim uz ku lekarkr, lebo kazdy mrsiac.som zaplatila v lekarni.20 eur

Najnovsie sa liecim samq, kvapnem ba tampon 3-5 kvapiek tea tree oleja zavadzam tri dni a som fit

Skus to

vitavi

Práveže mliečne výrobky by si mala vylúčiť úplne, zaraď kvasenú zeleninu na zlepšenie mikroflóry.
A vylúč úplne i všetko ovocie.
Zaraď obilniny varené v celých zrnách - ryžu natural, pšeno, a iné. celozrnné cestoviny. Tak nebudeš mať chute na sladké a spolu so zeleninou ti zabezpečia schudnutie na primeranú váhu.

Darina39

Práveže ja som nikdy mykozu nemala keď som bola štíhla. Až po pôrode som začala priberať a potom nastali tie ťažkosti s mykózou. Obmedzila som cukry a jem zeleninu aj mliečne a nič nepomáha. Výter mi robí zakaždým ale vidím na nej že už aj ju štve že tam vždy po vyliečení naklusám znova s tými istými ťažkosťami. Naposledy mi už ani výter nerobila a povedala mi že podľa zápachu a vzhľadu mojej vagíny už vie čo je to. Predpíše krém, čípky a hotovo. Už aj lekárne mením aby si o mne lekárničky nezačali myslieť bohviečo.
Ona mi proste surovo povedala že čo chcete keď ste taká pribratá na stehnách. Sama mi vravela že štíhle nemajú také ťažkosti ako tučnejšie. Vraj má už skúsenosti že najčastejšie jej s takými problémami chodia tie s nadváhou. A že keď vidí veľké zadky a stehná u ženy tak vie že tie problémy buď má alebo čoskoro mať bude. Začala mi dopodrobna vysvetľovať že koža a sliznica je tam natko nahusto natlačená a nieje prístup vzduchu tak automaticky kde nieje prúdenie vzduchu a svetlo je hneď vlhko a to je vhodné prostredie pre mykozy a zapaly. A že ak nezačnem chudnúť tak v lete sa uvídime častejšie. Ona je taká čo si myslí to aj hneď povie. Keď ste tučná tak to povie od srdca že ste tučná.
Dokonca mi minule povedala aj že keď vidí ceckaté ženy tak vie že určite v letných dňoch ich trápia zapareniny pod prsníkmi lebo aj s tými problémami sa často ako lekárka stretáva. Veľký prsník = zaparenina a plieseň.
Ona sama má normálnu postavu ani tučná skôr štíhla. Povedala že odkedy pred pár rokmi začala držať dietu a schudla tak žiadné takéto problémy nemá.

redka

robi ti zakazdym vyter a jeho kultivaciu alebo ti len da nejake cipky a krem a adios? vyjde ti stale mykoza? lebo niekedy moze ist aj o laktobacilozu... podobne neprijmena ako mykoza, ale ina pricina, iny sposob liecby, tazsie diagnostikovanie...

Sandra5

Myslim ze to pricina nie je vaginálnu mykozu maju aj styhle zeny skor je to stravou skus obmedzit cukor a sladke viac zeleniny a skus sa poradit s lekarom je vela produktov co vaginalnu mykozu vedia zmiernit alebo ju uplne odstranit, podstatne je riesit to s lekarom