Marfanov syndróm - partner

Príspevok v téme: Marfanov syndróm - partner
OľgaBehmer

Ahojte :) rada by som sa vas spytala na radu. Mam priateľa, poznáme sa síce cez 4 roky, no spolu sme len mesiac. Viem ze mal v rodine úmrtie na Marfanov syndróm, konkretne to bola maminka. viem ze ma problemy so srdiečkom, velmi rychlo a nepravidelne mu bije. no nechce sa o tom rozprávať a nic mi prezradiť. Spĺňa vsetky príznaky marfanovho syndrómu, - je vysoký a velmi chudý, ma problemy so srdiečkom, no venuje sa vrcholovo športu, co by ludia s takýmto niecim nemali. Mame obaja 21 rokov. Uz viac krat som sa snažila nadviazať na to, no neúspešne. Viem ze chodi casto na kontroly a vselijake vysetrenia, ale nestačí mi to, potrebujem vediet viac.:( ako o tom mam zacat hovorit ? Akoby sa za to hanbil. Viem si ho predstavit ako partnera do budúcna, vzdy sme si boli velmi blízky. No je to dedične a viem ze to riesim uz skoro ale desí ma predstava ze by som mala deti s takou chorobou.. Co je asi pochopitelne.
Dakujem za kazdu radu, ako mam s nim komunikovať ?ja mu velmi rada vo vsetkom pomozem, mam stat vedla neho v dobrom aj v zlom, ale ked nechce nic povedat je to tazke :(

kafe

ak sa nechce o tom baviť, tak to nechaj tak. Nepotrebuješ o tom vedieť viac. Namiesto rečí len stoj pri ňom. To, že si ho vieš predstaviť ako partnera ešte neznamená, že aj budete a takéto detailné veci sa rozoberajú v stabilnom, dlhodobom vzťahu. To ale vy dvaja ešte nemáte. Naozaj nemôžeš po mesiaci čakať, že sa ti otvorí v takejto vážnej veci. Radšej pracuj na prijatí toho, že by si dokázala mať aj choré dieťa. A jeho zdravotný stav rieš pred svadbou, prípadne keď sa začnete baviť o deťoch.