Zničí náš vzťah?

Príspevok v téme: Zničí náš vzťah?
Popoluškaaaa

Ahojte,
mám neuveriteľný problém s rodičmi a bojím sa, že mi rozbijú vzťah.
Mám priateľa, chodíme spolu necelé 2 roky, ale rodičom som ho predstavila až teraz v lete. Boli z neho nadšený a možno aj preto, lebo je z dobrej rodiny, ale tentokrát to už parádne zneužívajú.
Moji rodičia sú nezamestnaný a bývame doslova na pustatine, čiže podporu potrebujú na bežné veci, ale zeleninu, mäso a pod. máme vlastné. Nedostávajú veľa, popritom si aj privyrobia, ale je im to málo.
Ja tento rok končím na VŠ, brigádujem popritom a hoci to nie je veľa, vyjdem z toho a občas ešte pomôžem aj rodičom. Žijem na intráku a chodím domov raz za mesiac, príp. raz za 2 týždne.
Odkedy som predstavila doma priateľa, tak hocikam sa pohneme, moja mama sa tlačí s nami. Či je to menší nákup do Poľska, alebo do ČR ona chce ísť všade. Už som jej to povedala, ale ona čaká nato, aby jej to povedal môj priateľ.
Otec si zase doslova predloží lištu čo treba kúpiť a očakáva, aby to kúpil môj priateľ. Je mi to trápne, nakoľko oni mu nikdy nič nedajú a mama to zdôvodnila tým, že aj oni žijú na dedine. Keď som ja u priateľa, tak mi vždy nabalia až mi je to trápne. Jeho mamka má značkový obchodík s oblečením, takže veľakrát dostanem od nej nádherné veci, ale môj priateľ od mojich rodičov nič. Ja ak idem k nim snažím sa kúpiť aspoň nejaké drobnosti, ale to je všetko.
Neviem ako mám ovládať mojich rodičov, lebo čím ďalej, tým viac chcú. Bojím sa, že to zničí náš vzťah.
Okrem toho mám problém donies domov vždy priateľa, lebo moji rodičia nejak poriadok neobľubujú a je mi to trápne ak ja nestihnem upratať. Oni ho vždy volajú a ja sa hanbím.
Poradí mi niekto?

Lola989

Ja si myslím, že to budúcnosť mať môže, ak je tvoj partner chápavý. Nemôžeš predsa za to, akých máš rodičov a ani to neznamená, že ty taká si či budeš. S priateľom sa o tom porozprávaj, povedz mu, že ti je ľúto ako sa oni správajú, ale že ty sa s tým vôbec nestotožňuješ. Rodičia ako keď vy niekam idete na výlet mu dajú zoznam, čo im má kúpiť a ani mu to nepreplatia? Tak to je sila. Tam zakroč ty a jasne im povedz, že im niečo môžete kúpiť, len ak to potom preplatia. Musíš sa ty s nimi pohádať a jasne určiť hranice. Inak on môže získať dojem, že ti to vlastne ani nevadí či sa s tým stotožňuješ.

Filip TT

Pavlapavla - muzi sa na to pozeraju inak. Su tu sice pozakladane temy o chlapoch ktori sa financne prisaju na zarabajuce zeny, ale vacsina muzov povazuje zabezpecenie rodiny za svoju ulohu. Jej priatel bude zit taky standard na aky si zarobi ON, nie Maria.

A za druhe, Maria preukazuje uz ako studentka, ze sa vie postarat o seba a dokonca podporuje aj rodicov. Takze vobec netusim odkial sa beru vase odhady, ze bude socialnym pripadom.

Vo svojom okoli mam styri pripady ludi (traja muzi a jedna zena), ktori pracuju na pozicii riaditel, konatel, obchodny riaditel, financny riaditel a vyrastali v uplne chudobnych pomeroch, v jednom pripade bol otec totalny alkoholik. Mam tiez znamu, ktora sama zalozila nadaciu v tretom sektore, niekolko krat rocne lieta po celej Europe na konferencie a pochadza z detskeho domova.

Fakt neviem preco Mariu posudzujete podla rodicov.

Mesačný princ

Pavlapavla1 - nič v zlom ale hanbiť za za niekoho koho miluješ len preto, že zarába koľko zarába a že nič nemá je...

ani to radšej nenapíšem.

mamkaanka

nechcem aby si to vzala nejako zle, ale toto buducnost nema.. muselo by sa vela veci zmenit aby ste spolu zostali navzdy

Pavlapavla1

Tiež si myslím, že to dlhú budúcnosť nemá a skôr či neskôr ťa tvoj priateľ opustí. Vieš, hovorí sa, že každý si rovného hľadá a je to aj svätá pravda. On je z inej rodiny, z iných pomerov a nedokáže pochopiť taký štýl ako máte vy. Dovolím si, ale tvrdiť, že za také pomery v akých žijete vy si môžete sami, takže určite netúži tvoj priateľ žiť s niekým, kto má predpoklady stať sa rovnakým ako ty.
Ja som mala priateľa, ktorý sa ledva pretĺkal životom, zarábal síce, ale 700 eur mu bolo k ničomu, takže to bolo lepšie ukončiť, lebo ja som sa doslova hanbila za neho. Býval v podnájme, čiže byt žiaden, mal staručké auto a keď som niekam chcela ísť, tak si najprv nato musel našetriť. Myslíš, že tvoj priateľ chce takto fungovať?

Mesačný princ

Ja mám zase opačný názor a to taký, že Vám to nevydrží. Môžem sa mýliť ale obaja máte iné návody a inak ste boli vychovávaní...a ak je to takto už teraz, tak čo bude potom, keď začnete spolu bývať. Teraz je to len o rodičoch. Aj jeden a aj druhý rieši tých svojich ale čo bude ďalej?

Filip TT

Popoluška máš môj obdiv, ako to zvládaš študovať a sama sa pretĺkať životom, ešte aj rodičov podporiť. Mám takú skúsenosť aj z rodiny, že dievčatá z chudobných pomerov sú naozaj do sveta. Moja manželka pochádza z rodiny, kde sa muselo veľmi šetriť aj keď obaja rodičia pracovali a môžem povedať, že je to dobré mať manželku s takou prípravou. :) Máme tiež v rodine šikovné dievčatá, ktoré sa hanbili priviesť svojich nastávajúcich domov, lebo to mali doma naozaj ťažké, ale ich teraz už manželia skrz to určite nenechali.

Myslím si, že ani u Teba to nehrozí, že by toto mohol byť dôvod prečo by ťa Tvoj chlapec nechal. Keby už situácia bola naozaj neudržateľná, môžeš mu povedať, že si z toho nešťastná. On pochopí...

adr1a

Parker ma pravdu. Tento rok uspesne ukonci skolu, najdi si pracu a osamostatni sa. Zacnite byvat s priatelom spolu, alebo zvlast, ale hlavne sa odputaj od vasich. Su to sice tvoji rodicia, ale ty mas pravo na vlastny zivot. Ak to budes financne zvladat, tak im obcas pomoz, ale zi a nedaj sa stiahnut na dno. S priatelom ste spolu 2r, poznate sa navzajom. Vie aka si. Ty mu to ak chces, sama vysvetli zdovodni co si aj sem napisala ohladne vasich. Su to tvoji rodicia. No osamostatni sa a nevyhnutne navstevy absolvuj bud sama, alebo s priatelom (prave preto mu povedz ako to vsetko vnimasaj ty, aby to aj on tym padom lepsie chapal).