očkovanie proti chrípke ano -nie

majka s.

ano... mozno som sa blbo vyjadrila :o). ale vraj tych chripok je niekolko "druhov" a tohtorocna vakcina je vraj pre prave tento "druh", aky je teraz. ze si im to podarilo. tak uvidime :o)

majka s.

ano agina, mas pravdu, ze existuje vela druhov chripky. prave preto som mozno 3x po ockovani chripku dostala. minuleho roku som mala len slabsiu anginu, ale preslo to. ale som pocula, ze tento rok sa ti, ktori vakcinu vyrabali, trafili prave do toho druhu chripky. takze dufam, ze ma chripka obide :o).

agina

majka s. je vela druhov chripky. Ide o chripku typu A,B,C....Cize ak sa ty zaockujes proti typu A, kludne mozes dostat typ B alebo C. Rozumies??? Osobne si myslim, ze kazdy zdravy clovek by sa nemal davat ockovat, je to zbytocne...takisto ako je zbytocne predpisovat na obycajnu chripku antibiotika.

ethel

vakcíny proti chrípke sú na určité druhy chrípky,nik nezaručuje,že nedostaneš druh,ktorý vakcína neobsahuje...kto chce,nech sa očkovať dá..ja sa nedám a ani svoje dieťa.Mám na to dôvod,ktorý tu nebudem opisovať,ale videla som aj negatívne reakcie organizmu na túto vakcínu.

majka s.

a este nieco: s tou chorlavostou... do mojich zhruba 5 rokov som bola viac v nemocnici ako doma kvoli dychacim problemom a zapalom pluc a priedusiek. a teraz? ci pana... bola som naposledy pred 3 rokmi v nemocnici, lebo som dostala astmaticky zachvat a nedalo sa mu zabranit. ale zhruba od 5 - 16 rokov som v nemocnici nebola. a to uz je co povedat u mna.

majka s.

no... ja som si precitala tu stranku o tom, co do vakciny pridavaju. a aj napriek tomu hovorim, ze ANO. som za ockovanie. vsetko ma svoje plusy a minusy. ja sa davam ockovat pravidelne kazdy rok uz asi 5 rokov a zijem. na infekcnom som neskoncila ani raz, autistka sa zo mna nestala na Alzheimera mam este dost casu :o).
neviem Maja, ci ta potesim, ale citala si casopis Zdravie (11/2007)? tam sa pisalo, ze od buduceho roka budu mat vsetci starsi ludia od 59 rokov povinne ockovanie proti chripke (kazdy rok) a ockovanie proti pneumokokom (kazdych 5 rokov). myslim, ze tam pisali aj preto, ze sa u mnohych starsich ludi moze z chripky vyvinut zapal pluc (presne nepamatam, ci tato veta tam uz bola) a ze prave zapal pluc je choroba, ktora skoli vela starsich ludi (okrem rakoviny a pod. veci).
prve 3 roky som bola ockovana a ochorela som na chripku. neviem, ako je to mozne, ale stalo sa. ale minuly rok som bola ockovana a neochorela som (a pritom byvam velmi chorlava uz od detstva - mam uz 19 rokov). a tento rok? bola som ockovana sice pred asi mesiacom, ale musim zaklopat na drevo - klop-klop :o) - ale este som zdrava.
ked som bola u alergologicky (som stredne-tazka astmaticka), tak sa ma pytala, ze ci som uz bola zaockovana proti chripke. aj moja obvodna lekarka mi odkazala po mame, aby som sa prisla zaockovat, ze to pomaha. viem, ze lekari zvyknu propagovat rozne lieky a vakciny, ale ja si myslim, ze s vakcinou proti chripke to nebola nijaka propagacia. ono to pomaha. niekto vsak moze mat aj taky nazor ako moj brat. ten sa ockovat nedava a nedavno ho skolila choroba s tym, ze mal 40-tky teploty a minuly rok v zime ho skolila choroba tak, ze sa nemohol hybat a mal teplotu 40,5 stupna a sestra, ktora je zdravotna sestra mu musela pichat infuzie doma, lebo to kazala lekarka. a my, co sme doma vsetci boli zaockovani, sme boli zdravi...
takze OCKOVANIE PROTI CHRIPKE - ANO!!!