Strasne sa bojim! Čo mam robit?

Príspevok v téme: Strasne sa bojim! Čo mam robit?
bojim sa. :(

dobry den..mam 17 rokov..mamina ma chce sat zaockovat proti rakovine krcka maternice ale nevie ze som uz mala pohl.styk....strasne sa bojim a neviem ako jej to mam povedat :,( prosiim poradte mi...da sa ockovat aj ked som uz pohl.styk mala?? boze som uplne zufala..ona si na tom zalozila asi zivot ze ma da zaockovat.. :,( asi ma zabije ked jej poviem ze sa uz nedaa :,( ja mam strasne stresy..je mi na vracanie a uplne sa trasem kazdu chvilku ze ako zareaguje :,( pomozte mi prosim ...

Lulu2011

stara tema, ale v 17 ta nikto do nicoho nutit nemoze, je normalne mat v tomto veku sex, a divny vztah s rodicmi, co ked nechces byt zaockovana napr.

lola :*

chod za lekarom, ktory ta ma zaockovat a povedz mu ze uz si mala pohl. styk. a nech to nevravi tvojej matke proste nikomu on uz bude vediet co ma robit :) a ked sa ta mamma spyta ci si mala styk povedz nie!!! budes trosku klamat ale aspon ta to zachrani pred tym aby ti mama nieco povedalla ked sa tak bojis jej reakcie :) len klud :)

hmmmmmmmmmmmmmm

merienn prva vakcina bola na trh uvedena v roku 2006, to s tym 30 milionom zaockovanych, si si citala nejake statistiky v anglictine a zle si si ich prelozla ????zrejme, moze ist o 30 milionov zien infik.hpv.kazdy liek je po prvom /original/uvedeni na trh 5 rokov v skusobnej dobe.

lolla

bojím sa, realita má pravdu, začni sa chovať normálne a normálne aj uvažuj, mama ťa určite nezabije lebo to je mama, aj moja dúfa že so sexom začnem až po škole, ale určite by ma nezabila keby som to mala za sebou,skús sa aj informovať u svojej pediatričky, ona ťa môže tiež zaočkovať

merienn

mrkva,ak by to bola pravda ,že tie ženy v ČR zomreli po zaočkovaní tak by to už dávno bolo zakázané predávať.
a vôbec to nie je novinka v Amerike sa už očkuje niekoľko rokov,a na svete je už zaočkovaných vyše 30 mil.žien.
a stým vekom štúdia sú urobené do 26 rokov,ale očkujú sa aj 30 ročné s HPV vírusom.

zuzulka

neboj sa
kludne sa mozes dat zaockovat aj ked si mala styk, ja mam 25, zijem aktivnym pohlavnym zivotom a som zaockovana, teraz idem na 3 davku.
je pravda ze najviac sa odporuca pre deti a dievcata ktore este nemali styk, ale do 26 roku zaockoju kohokolvek.