čím ich natierať, aby som sa ich zbavila ???

Príspevok v téme: čím ich natierať, aby som sa ich zbavila ???
zuzana...

Dole v oblasti hohavičiek sa my vyhodili dve velke zapálene vyražky.
Vytlačiť sa nedajú a nechcu zmiznúť. Už sú v nezmenenom stave 2 týždne. Nie sú z holenia, lebo som pred 3 týždnani mala menštruáciu a vtedy si dávam na týžden s holením prestávku. A odkedy sa mi vyhodili, tak som sa radšej neholila, aby som si to nedráždila. Už som ich mala asi pred pol rokom, vtedy mi doktorka dala antibiotika a Fucidin masť, ale nepomohlo a aj tak som sa s nimi trápila 3 mesiace. A keď si predsa natieram tie čo mám, to nezabráni tvorbe nových. Prečo sa mi vyhadzujú a čím ich natierať aby sa mi čím skôr zahojili? prosím pomôžte.

farmaceutka

A mozes mi vysvetlit mechanizmus ucinku lubovolneho antibiotika na akykolvek virus? Podla tvojho vyberu, samozrejme, aby si sa necitil obmedzeny.. Obratim sa na prof. Mlynarcika, ci sa objavili nove vedomosti...

PharmRamon

lieky indikačnej skupiny antibiotiká sa používajú aj na mikrobiálne ale aj na vírusové infekcie ak by si nevdela...

farmaceutka

Ramon, odkedy sa na virusove infekcie davaju antibiotika? To je nejaky novy poznatok z farmaceutickej fakulty?

PharmRamon

No dosť problém. Vravíš teda že sa jedná o zápalové prejavy. Príčinu zápalu sú rôzne môžu byť mechanické, biologické, chemické, imunologické alebo aj nutričné bez biochemického vyšetrenia ťažko určiť pôvod vzniku. Kedže ti ale boli predpiísané ATB usudzujem že sa jedná o bilogický pôvod to znamená baktéria alebo vírus.
Kedže ale nereaguješ na liečbu tak ťažko povedať. Diagnóza by pomohla môže to byť ekzém, erysipela, červienka, povrchový zápal žíl, dermatitída.
Môžem ti odporúčiť niečo čo má široký záber.
Napríklad niečo s obsahom ichtamolu (gáfrová masť) - voľnopredajné, Skús a uvidíš. Liek sa dobre znáša.