hospitalizácia matky s dieťaťom

inkalina

Vo väčšine nemocníc je to automatické, že môže byť dieťa hospitalizované s rodičom. Do 3 rokov je to zadarmo, po 3 roku sa za doprovod platí (nie veľa). Avšak je rozdiel, lebo na niektorých pracoviskách je možnosť byť s dieťaťom na izbe 24 hodín, čiže ti dajú aj posteľ na izbe s dieťaťom, niekde ale ti dajú posteľ len na tzv. izbe matiek, kde môžeš v noci spať s ostatnými matkami - bez dieťaťa. Potom existuje tzv nadštandardná izba, o ktorú je v poslednej dobe veľký záujem na detských oddeleniach a je ich málo. Na nadštandardnej izbe si s dieťaťom úplne sama, sú k dispozícii vymoženosti ako TV, vlastná kúpelňa, záchod a to je asi tak všetko. Ale tieto nadštandardné izby sú väčšinou dopredu obsadené, alebo si ich lekári rezervujú pre svojich VIP pacientov. Dostať sa tam je umenie, teda v Bratislave určite.

ethel

každý rodič má právo byť hospitalizovaný so svojim dieťaťom...to sú práva hospitalizovaného dieťaťa....môže sa stať,že na danom odd.nemajúmomentálne volnú izbu pre matky...ale mohla by si si zaplatiť nadštandard...

orgi

Kdesi som citala, ze existuje nejaky kodex detskeho pacienta v nemocnici a ma pravo na to, aby s nim bola ubytovana matka/otec. len si treba o tom nieco blizsie este zistit..

miska31

v Zline na detskom odeleni su mama aj dieta sami v izbe,ale su tam izby kde možu bit dve deti z mamami,a to asi prideluju ako maju volne.

matka a dieťa

igi 29, ked som bola so synom v nemocnici, tak mi automaticky dali samostatnu izbu s dietatom, ale nic navyse som neplatila. bolo to v KE-nova nemocnica