nočný spánok

Príspevok v téme: nočný spánok
vierka

Naše štvor-ročné dieťa, neustále chodí knám do postele. Nemôžme ho od toho odnaučiť. V noci sa zobudí, že sa boji lebo niekto je v izbe. Už sme dali jeho posteľ aj ďalej od nás teraz sme ju dali úplne blízko, a aj tak to nezaberá. Máte niekto s tým skúsenosti?
nieže by som nebola rada, keď sa kumne pritúli, postíska ale je ako vrtuľa. ďakujem

adda

Ahoj, my máme tiež tento problém, najprv to tak bolo so starším synom, bol naša prirodz. antikoncepcia, ale predsa sme len vystihli vhodnú chvíľu a narodil sa druhý syn, ale je to to isté, ja som sa už 5 rokov poriadne nevyspala, st. syn už síce spí v noci ako drevo, ale ten malý 2 ročný sa stále budí, chce čajík, pišať, čajík atĎ. Keď k nemu pôjde manžel, vrieska, že chce mamku, a tak len predsa musím stále vstať ja a íst si plniť svoje materské povinnosti. Nakoniec to skončí tak, že náš tatík sa celú noc rozťahuje na manž. posteli a ja sa tlačím s deťmi, lebo malý kým zaspí ma drží za vlasy, asi aby som neušla. A nakoniec tam aj zaspím, zobudím sa o hodinu, dve, vrátim sa k manželovi a o pol hodinu - mamkááááá čajík, mamkááá kde si, poď sem a idem zase.

Lea 02

Ahojte, my máme tiež problém s naším 4ročným malým a nevieme si rady spinká s namiod bábatka, lebo ho bolelo bruško a nám ho bolo ľúto teraz aj keď ho preložíme tak príde k nám zase, no už tomu nechávame voľný priebeh a hovoríme že je prirodzená antikoncepcia.

w

ahojte, ja mám 4,5 r. syna, s ktorým mám to isté, ale teraz máme momentálne kiahne a som mu vysvetlila, že nemôže k nám chodiť keď je natretý lebo bude všetko špinavé a nebudem mať čas sa s ním hrať, kěď budem zaním pratať a stále prezliekať všetky periny že to musí nejako vydržať. už spí 4 noc vo svojej posteli aj keď sa stále v noci budi ale dúfam, že tie kiahne aspoň trošku ho odnaučia k nám chodiť.

alnelly

Moj syn má skoro 6 rokov.Ako bábo plakal keď mal spať. Nevedela som pochopiť prečo a raz som ho dala do postieľky a okamžite prestal plakať. Proste chcel spať sám. Asi od 4 rokov sme ho dali spať do jeho detskej izby. Spočiatku bolo všetko vporiadku, ale neskôr začal chodiť k nám do spálne a trvá to až do dnes.Podotýkam, že je to hyperaktívne dieťa, spať chodí okolo 22,00 hod a má slabí spánok.Priateľka mi poradila, že v noci keď príde ho mám vziať a zaviesť späť do detskej izby a za týždeň si ovikne. Skúsila som- chvíľu to fungovalo. Pravdupovediac už nemám na to silu, pretože ja mám tiež veľmi slabí spánok a keď som ho odviedla späť, ja som zaspala až o 2 hodiny. Už tomu nechávam voľný priebeh a asi som si aj zvykla.

vierka

Ahojte, makiki, máš pravdu, ale ja som mala ten problém, že som sa nedokázala zobudiť v noci a ja som ho aj kojila dva roky v spánku. Ale teraz je to už druhá noc čo spi sám,/dúfam, že to nezakriknem/ a nechodí k nám. Sám od seba prestal, ale zas je pravda, že ho je hore až do 21,30. Tak veľa úspechov s našimi ratolesťami,

makiki

Môj recept na toto je taký, nikdy kým to neni nutné od narodenia nedávať dieťa k sebe do postele. Veľmi rýchlo si zvykne a ťažko, takmer bez úspechu sa odnaúča. Ja mám 2 ročného syna a ten už ot 1 roka spí sám vo svojej posteli a chodí sám bez problému. Od narodenia som ho mala pri sebe iba keď mal vysokú horúčku a nikdy viac a dnes vidím že sa mi to osvedčilo. Napíšte koľko z vás s touto problematikou spalo s deťmi ob začiatku?

dofo

ahoj,mám podobný problém,lebo môj syn má dva roky a každú noc musím okolo desať krát k nemu vstávať-raz je to voda,potom tma,zase voda a tak stále dokola,že už pochybujem,či sa vôbec niekedy vyspím!Skúšala som všetko,no keď mu nedám to čo chce začne vrieskať a ja sa bojím,že zobudí svoju sestru vo vedľajšej izbe.Malý má plytký a slabý spánok-poraďte!

ajaja

Ešte dodám, že sme sa z neho smiali, že je taká naša prirodzená antikoncepcia.A on sa nás potom pýtal,že čo je to tá atikocepcia?Aspon sme sa zabavili.

ajaja

My už síce máme dospelé deti, ale náš mladší kým bol malý tak takisto cestoval každú noc ku nám.Trvalo mu to asi tak do 7 rokov.To bolo jedno či zaspal v spálni a sme ho preložili, alebo v detskej.Jednoducho v noci ked išiel na záchod tak sa už nevrátil do svojej postele, ale automaticky zamieril do spálne a už sa aj tisol medzi nás.Nejako sme to neriešili i ked som tiež chodila do práce nevyspatá.Potom akosi sám od seba prestal.No tažko poradit, asi treba nejako vydržat.