Čo si mylite o 9 caratovom zlate?

Barthovka

Ja mam s manzelom 9 kar. obrucky uz 34 rokov, a stale su pekné,ziadne zodrate a nosime ich stale.Darmo su drahe obrucky s briliantami,ked manzelstvo skrachuje po dvoch rokoch?my sme vtedy usetrili, boli sme mladí,cakali dieta,no ako vidim deti su uz dospele,pomaly uz oni si idu kupovat obrucky a nase obrucky su stale najkrajsie?

Techno4

Aj 9 karatove zlato je kvalitne, med ti akurat na tele zhrdzavie a ozelenie...ale ak sa potrebujes otravit medou, nech sa paci...ja chcem zlato

techno4

Myslím si ze 9 karatove zlato je celkom fajn.... usetril som kopu penazi, takmer za polovicu ako 14 karat a uz je dobre, ze teraz sa predava aj 9 karat od juna.
Kupoval som v izlato.sk a som velmi spokojny...maju super jednanie a je to seriozna firma s vysokou kvalitou a dobrymi cenami..

Horec

1 karát znamená 1/24 zlata v zliatine, 12 karátová zliatina bude obsahovať až 50 % zlata a 24 karátové zlato je zlato rýdze.

Pre zrovnanie jednoduchá tabuľka:
menové zlato 900/1000 21,6 karátov
916,7/1000 22 karátov
dukátové zlato 986/1000 23,67 karátov
rýdze zlato 999,9/1000 24 karátov (v skutočnosti 23,9976)

Malak

Ja som zase pisala o 14 karatovej obrucke a zasnubaku, nie o 9 karatovom zlate:) Toboz nie o sperkoch pozlatenych. Neznackove zlato som este nekupovala, s tym skusenosti nemam. od nasich mam zlate prstene, ktore nosim 13 a 10 rokov a stale su rovnako krasne.

KristinaK

No nehovorim,ze vsetky 9car su dute,ale tie pekne,odlahcene su velmi slabe. Su samozrejme aj vynimky.
Dost vela sa stretavam so zlatom a dost ich aj poznam,samozrejme aj tieto znacky su mi zname...
Ja som hovorila o jednoduchom,nie znackovom zlate.
Zavisi od konzistencii sperku,lebo sam zlato je velmi makky kov. Podla toho s cim a v akom pomere ho zvyknu zmiesat-striebro,med,zinok,nikel...
Podla toho zavisi aj cena a hlavne kvalita zlata.

Malak

Kristina K, dala som si zmensovat obrucku kupovanu v zahranici a na vlastne oci som videla, ze duta nebola. Hovori ti nieco Tiffany, De Beers?...Od jednych mam obrucku, od druhych zasnubak.

KristinaK

9 car zlato je normalne zlato. U nas sa teraz velmi nepredava,je to velka moda v zahranici. Tam si to kupis za taku cenu,ako u nas 14car.
9car zlato ma v jednom celku 37,5%
14car zlato ma 58,5%
Stare slovenske 9car zlato bolo silnejsie,lepsie.
Terajsie 9car su uz slabsie,nie su take kvalitne,mate pravdu,rychlo sa zoderu.
14car zahranicne zlato ma taku istu kvalitu-nijaku...,hoci su prekrasne,su dute a preto slabe.
Najlepsie,najkvalitnejsie zlato je ceske a slovenske:)

nosikA

Uz len to slovo pozlatene, znamena, ze sa nejedna o zlaty produkt. Fakt si taka blba? Zoskriabe sa to. Kupovat treba zlaty prsten, nahrdelnik, naramok... Pozlatene je bezcenne.