Alkohol kalkulačka

Kalkulačka alkoholu vám pomôže vypočítať objem alkoholu v krvi, a čas, ktorý je potrebný, aby hladina alkoholu v krvi dosiahla 0.00‰. Ak si po párty či prípitku s návštevou plánujete sadnúť za volant, mali by ste si byť istí, že vo vašej krvi nie je po alkohole už ani stopy. Aj zostatkový alkohol totiž vie byť nebezpečný. Pre lepšiu orientáciu vyskúšajte kalkulačku na výpočet zbytkového alkoholu.

kalkulacka_alkohol_19-12-2015_hlavny Zdroj foto: Shutterstock.com

Kalkulačka alkoholu vám pomôže vypočítať objem alkoholu v krvi, a čas, ktorý je potrebný, aby hladina alkoholu v krvi dosiahla 0.00‰.

Alkohol kalkulačka





Hladina alkoholu v krvi je: ??‰

0,0‰ dosiahnete za: ? Hod.

 

Ako používať alkohol kalkulačku?

Zo zoznamu alkoholu v ľavom okne si vyberte typ a množstvo alkoholu, ktoré ste požili a kliknite na tlačítko >>. V prípade omylu môžete zo zoznamu požitého alkoholu odobrať položku tak, že na ňu kliknete a kliknete na tlačítko <<. Tento postup opakujte, až kým sa v pravom okne nebude nachádzať všetok alkohol, ktorý bol požitý. Nakoniec vyplňte údaje o váhe a čase, ktorý ubehol od začatia konzumácie a kliknite na Vypočítať

Podiel alkoholu v alkoholických nápojoch

Typ alkoholu % alkoholu

  • Pivo cca 4%
  • Víno cca 11%
  • Destilát cca 40%

Varovanie

Keďže presné množstvo alkoholu krvi ovplyvňujú aj ďalšie faktory (prijatá strava, metabolizmus a iné), vypočítané hodnoty sú približné a majú iba orientačný charakter.