Prave som bola prepustena z nemocnice po vymene kolenneho klbu. Kedze som momentalne imobilna, rada by som rehabilitovala doma pod vedenim odborneho pracovnika. Chcela by som sa opytat, kedy mozem s rehabilitaciou zacat a ako mam postupovat pri vybavovani

Otázka

Prave som bola prepustena z nemocnice po vymene kolenneho klbu. Kedze som momentalne imobilna, rada by som rehabilitovala doma pod vedenim odborneho pracovnika. Chcela by som sa opytat, kedy mozem s rehabilitaciou zacat a ako mam postupovat pri vybavovani.

Odpoveď

O začatí rehabilitácie rozhoduje lekár, ktorý Vás operoval. On by Vám mal povedať, kedy môžete s rehabilitáciou začať, a mal by to napísať aj do prepúšťacej správy. Keď budete mať rehabilitáciu už odporučenú, obráťte sa na agentúru domácej ošetrovateľskej starostlivosti v mieste bydliska, ktorá poskytuje aj domácu rehabilitáciu a požiadajte o ňu. Začne k Vám chodiť fyzioterapeut ktorý bude s Vami robiť rehabilitačné cvičenia u Vás doma. V súčasnosti poisťovne menia podmienky hradenia domácej rehabilitácie a preto sa informujte o výške hradenia z poistenia a výške doplatku priamo v agentúre.