Pri cvičení ma bolí lakeť

Chodím do posilovne už vyše 15 rokov a niekedy (pri vyšších váhach), ma bolí lakeť na ľavej ruke. Keď cvičím tak si to "rozcítim" a potom ma to bolí aj ďalšie dni, napr. keby som lakťom buchol, tak ma to dosť zabolí.

Otázka

Chodím do posilovne už vyše 15 rokov a niekedy (pri vyšších váhach), ma bolí lakeť na ľavej ruke. Keď cvičím tak si to "rozcítim" a potom ma to bolí aj ďalšie dni, napr. keby som lakťom buchol, tak ma to dosť zabolí. Chcem sa spýtať, keby som si kúpil magnetický pás Dr. Levina a dal to na lakeť, ak sa to vlastne na lakeť dá navliecť, je to na to? Malo by mi to pomôcť? Nikde neviem naj st ze by to išlo na lakeť, tak som si nie istý.

Odpoveď

Neuvádzate, žiaľ, typy cvikov, pri ktorých sa bolesť lakťa ozýva - niekedy stačí upraviť tréningový plán a prevedenie jednotlivých cvikov, aby ste sa vyhli záťaži na bolestivé partie. Napríklad sa bolesť lakťov môže prejaviť pri bicepsových zdvihoch rovnou tyčou - pôsobenie na lakte je možné pri tomto cviku znížiť nájdením a používaním správnej šírky úchopu... To je len príklad, tých cvikov (hlavne pri väčších váhach) je oveľa viac, rovnako ako ich upráva, aby bola záťaž na lakte čo najmenšia. Čo sa týka Dr. Levina - tieto pásy sú skôr určené na zápästie, koleno, prípadne kríže. Na lakte sú určené rôzne typy bandáží dostupné na internete alebo v špecializovaných obchodoch s ortopedickými pomôckami. Pri pretrvávajúcich problémoch odporúčam konzultáciu u ortopéda.