Bolesť ľavej strany bedrového kĺbu

Trošku ma v poslednej dobe trápi bolesť ľavej strany bedrového kĺbu. Mám 22 rokov pomerne dosť často cvičím. No v poslednej dobe ako som spomínal ma začala bolievať ľavá strana bedrového kĺbu a neviem čo s tým.

Otázka

Trošku ma v poslednej dobe trápi bolesť ľavej strany bedrového kĺbu. Mám 22 rokov pomerne dosť často cvičím (gymnastika, bojové umenia, trochu posilňovanie s vlastnou váhou, trochu joga). No v poslednej dobe ako som spomínal ma začala bolievať ľavá strana bedrového kĺbu a neviem čo s tým. Skúšal som rôzne rehabilitačné cviky, polohy z jogy čo väčšinou zabralo no len dovtedy kým nezačnem "strečovať". Tá bolesť nie je veľmi veľká ale zabraňuje mi v plnom rozsahu pohybu a značne ma to obmedzuje. Chcel by som sa teda touto cestou spýtať či neviete čo sa s tým dá robiť? Raz dávno som rovnaký problém už mal ale s pravou stranou bedrového kĺbu a vtedy mi pomohla joga. Asi po pol roku jogy to prestalo a nikdy sa to už nevrátilo. Lenže teraz na tej ľavej strane mi to nepomáha.

Odpoveď

Určite odporúčam vyskúšať a nezanedbávať kĺbovú výživu - o to viac, pokiaľ aktívne športujete. Prípadne skúsiť na začiatok rôzne gély, náplasti dostupné bežne v lekárňach. Z doplnkov výživy sa zamerajte na žraločiu chrupavku - je najefektívnejším doplnkom, ktorý je určený na kĺbovú výživu. Ďalej rôzne želatínové doplnky - tie dodávajú telu látky, ktoré vyvolávajú efektívnu obnovu kĺbových lôžok a chrupaviek. Prípadne rôzne komplexné doplnky alebo glukosamín - ten udržiava pružnosť a funkčnosť chrupavky a zamedzuje jej poškodeniu, zmierňuje bolesti v kĺboch a pôsobí protizápalovo. Ak aj napriek doplneniu týchto látok bolesti neustúpia, odporúčam navštíviť odborníka - napríklad fyzioterapeuta.