Pomoc s priberaním

Potrebujem pomoc s pribratím na váhe. Čítala som si o jednom prípravku Gainer. Hľadala som, ale všade sa o ňom píše v zmysle na priberanie svalovej hmoty, ale ja potrebujem pribrať na váhe nie na svaloch.

Otázka

Potrebujem pomoc s pribratím na váhe. Čítala som si o jednom prípravku GAINER. Hľadala som, ale všade sa o ňom píše v zmysle na priberanie svalovej hmoty, ale ja potrebujem pribrať na váhe nie na svaloch. Mohli by ste mi napísať prosím názvy gainerov, ktoré sú na pribratie? (mám 15 rokov, aby bol vhodný aj pre môj vek).

Odpoveď

Ak chcete pribrať, musíte viac kalórii prijať ako spáliť. Denne by ste mali prijímať 2- 2,5 gramov bielkovín na kilogram a 6 – 6,5 gramov sacharidov na kilogram. Je to o tom, že mladí ľudia majú rýchly metabolizmus a rýchlo spaľujú tuky. 15 -20 rokov je vek, kde metabolizmus pracuje rýchlo a ťažšie sa priberá, ale pribrať sa dá. Hlavná je však strava. Treba sa snažiť jesť veľa mäsa, cukrov a uhľohydrátov (ryža, zemiaky,). Vami spomínaný Gainer určite je potrebné skombinovať s cvičením, nakoľko tento doplnok výživy zabezpečuje celkový nárast na váhe, ale samozrejme aj svalovej hmoty. Ak ste typ, ktorý priberá veľmi ťažko, budú vo vašom prípade efektívnejšie gainery s nižším obsahom proteínov a s čo najväčším počtom sacharidov.