Mexický ryžový šalát s tofu

Recept na mexický ryžový šalát s tofu

Rozpis na 4 porcie

  • 1 viazanička mladej cibuľky pokrájaná na malé kolieska
  • 4 polievkové lyžice oleja
  • 3 šálky uvarenej ryže natural
  • 1 - 2 chilli papričky pokrájané na kolieska
  • 1 konzerva prepláchnutej červenej fazule
  • 1 balenie lahôdkového tofu pokrájané na hrubšie rezance

Postup

Vo veľkej mise zmiešame spolu cibuľku, ryžu, chilli papričky, tofu a fazuľu. Rozdelíme do misiek a ozdobíme veľkým kopčekom avokádového krému – guacamole. (Recept na túto mexickú delikatesu nájdete v kapitole Nátierky, dipy, dressingy, omáčky.)

Potrebné nástroje/náradie

  • misa na šalát
  • mixér
  • nôž a doska na krájanie

Čas prípravy: 20 minút

Poznámka kuchára

Namiesto guacamole môžete použiť aj hotovú syrovú salsu, ktorú nájdete vo svojom supermarkete v oddelení zahraničnej alebo exotickej kuchyne.

Poznámka lekára

Výborné jedlo na sobotný obed. Urobte ho veľkú misu, bude sa za ním prášiť. Ak si dáte záležať na guacamole, tak určite. S tou syrovou salsou opatrne, obsahuje oveľa viac kalórií ako avokádo.

Pre portál zdravie.sk vypracoval a poskytol MUDr. Igor Bukovský, PhD.
Ambulancia klinickej výživy, august 2009