Musaka

Recept na musaku

Potrebujeme:

  • 3 veľké baklažány,
  • 1 kg zemiakov,
  • 1 nadrobno nakrájanú cibuľu,
  • 1 kg mletého mäsa,
  • 2 dcl bieleho vína,
  • 2 stredne veľké paradajky,
  • petržlenovú vňat,
  • soľ,
  • čierne korenie,
  • besamel,
  • olej na pečenie.

Postup:

Baklažány umyjeme, každý zabalíme do alobalu a dáme piecť do stredne rozpálenej rúry pokiaľ nezmäknú. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame ich na plátky a zľahka osmažíme. V hrnci si rozpálime olej a osmažíme na ňom cibuľku a mleté mäso. Polejeme bielym vínom a pridávame olúpané a pomleté paradajky, petržlenovú vňať a necháme variť na miernom plameni 15 minút. Do misky na zapekanie naukladáme zemiaky a osolíme ich, poukladáme na ne mleté mäso a to prikryjeme baklažánmi, ktoré sme predtým osolili a nakrájali na plátky. Všetko ukončíme vrstvou besamelu. Musaku necháme piecť v stredne vyhriatej rúre 30-40 minút.