Vegeta po domácky
![](https://img.c.zdravie.sk/i/0/0/library_original/food/vegeta.jpg 470w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/150/library_original/food/vegeta.jpg 150w, https://img.c.zdravie.sk/i/0/360/library_original/food/vegeta.jpg 360w)
Vegeta - chválená i zatracovaná. Doma si môžete pripraviť vlastnú koreninovú zeleninovú zmes, ktorá bude bez glutamanu a farbív.
Čo budeme potrebovať?
- mrkvu, petržlen, kapiu a soľ - v rovnakom pomere
- kaleráb, zeler – koreň, cibuľu polovicu (1 kg: 0,5 kg)
- viazaničky zelenej vňate petržlen, zeler a ligurček
Postup
Zeleninu postrúhame a vysušíme, pridáme vysušené vňate a pomelieme. Uskladňujeme v sklenených pohároch. Takto pripravenú zmes môžete použiť do polievok, do omáčok či napr. pod dusené mäso.