Receptov na zemiakový šalát je nesmierne veľa. Hoci sú suroviny veľmi podobné, predsa sú iné. Určite to poznáte, každý chutí rozdielne a mamin najlepšie. Ak ho chceme trochu zmeniť, stačí dať viac korenín a ozvláštniť ho môžeme jablkom. Výborná chuť a ide to aj bez majonézy!
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1000 g šalátových zemiakov (typ A)
- 2-3 jablká
- 2 - 4 vajcia
- 1 pohár zeleninovej zmesy (mrkva, hrášok)
- 2 cibule
- 3 ks čerstvej alebo zaváranej kapie
- 5 ks kyslých uhoriek
- 1 dl šťavy z uhoriek
- 1 PL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 2 PL olivového oleja
Postup
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame. Jablká nastrúhame aj so šupkou. Pridáme zeleninovú zmes, nadrobno nakrájanú cibuľu, kyslé uhorky, kapiu a šťavu z uhoriek. Osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Nakoniec môžeme a nemusíme pridať nakrájané uvarené vajíčka. Necháme vychladnúť a servírujeme.