Jogurtová bublanina

Vôňa domova, vôňa ovocia - jednoduchý ovocný koláč. Rýchla príprava a vynikajúca chuť. Aj v zime si môžeme zaspomínať na čas jahôd, ríbezli, malín... Bublania je výborná aj z mrazeného ovocia alebo z kompótu. Výhodou tohto koláča je jeho nenáročnosť na suroviny i na prácu. Tak poďme do toho!

jogurtova_bublanina Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka práškového cukru
  • ½ hrnčeka oleja
  • ½  hrnčeka smotanového jogurtu
  • mlieko podľa potreby
  • 2 vajíčka
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 500 g ovocia podľa chuti

Postup

Vajcia vymiešame s cukrom a postupne pridávame tekuté suroviny (olej, mlieko, jogurt) a múku rozmiešanú s práškom do pečiva. Vypracujme polotekuté cesto, ktoré vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech alebo na plech vyložený fóliou. Na cesto rozložíme ovocie (podľa chuti, prípadne podľa sezóny). Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C asi 40 minút. Bublaninu posypeme cukrom (práškový a vanilínový cukor).